STUDIU Barbatii vor disparea din cauza schimbarilor climatice

/ / Modificat: 2019-10-15
STUDIU Barbatii vor disparea din cauza schimbarilor climatice

Bebelusii de sex masculin ar inceta sa se mai nasca din cauza crizei climatice, arata un studiu recent, realizat de Dr. Misao Fukuda - Institutul de Sanatate M&K din Ako, din Japonia. 

Fukuda si echipa sa de cercetatori incep explicatia acestei constatari prin referire la temperaturile extreme pe care le genereaza criza de mediu pe toata planeta. Dr. Fukuda reaminteste in studiul sau ca schimbarile climatice de la sezon la sezon genereaza deja anumite riscuri pentru mamele insarcinate: dificultati de absorbtie a proteinelor, vulnerabilitate la boli respiratorii, expunere crescuta la toxine din cauza umiditatii si modificari drastice in calitatea alimentatiei. 

Intrucat criza climatica determina ca temperatura sa varieze de la o extrema la alta intr-un timp foarte scurt, pericolele cresc, dar se observa mai mult la mamele care urmeaza sa aduca pe lume baieti. 

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cei implicati in studiu au intocmit inregistrarile de temperatura ale mediului din 1968 pana in 2012, de la Agentia Meteorologica a Japoniei.

In acest fel, au putut compara cifrele climatice cu numarul avorturilor spontane inregistrate in baza de date despre statisticile vitale din Japonia in perioada respectiva.

De mentionat este faptul ca Fukuda si echipa sa s-au concentrat pe doua evenimente climatice majore: vara prea calda a anului 2010 si iarna extrema a anului 2011. Interesant in ambele perioade, numarul avorturilor spontane de faturi masculine a crescut semnificativ.

Fetusii de sex masculin, mai vulnerabili

Pe de alta parte, avorturile spontane ale faturilor de sex feminin au mentinut o cifra medie, chiar si in conditii meteorologice extreme. Pentru Fukuda, fetusii de sex masculin sunt in general mai vulnerabili sa nu se dezvolte din cauza unor situatii externe.

Datorita cifrelor culese, specialistii concluzioneaza prin asigurarea ca, incepand cu 1970, temperatura anuala in Japonia s-a schimbat dramatic. Din acel an, s-au nascut mai putini barbati decat femei.

Pentru a atrage atentia, Fukuda adauga ca din anii '70, nasterile premature inregistrate in spitalele japoneze au corespuns in mai mult de jumatate din cazuri la baieti.

Cercetatorii spun ca vor continua sa investigheze daunele schimbarilor climatice la fatul masculin, dar nu au nicio indoiala cu privire la corelatia lor.

Fukuda si echipa sa sunt constienti de faptul ca criza de mediu afecteaza unele regiuni mai mult decat altele. Cu toate acestea, ravagiile temperaturii sunt din ce in ce mai vizibile pe intreaga planeta. Pentru specialisti, rasa umana ar putea disparea in cateva decenii.

Dr. Fukuda nu exclude sa studieze alte regiuni, in afara de Japonia, pentru a-i confirma rezultatele. Ce parere ai despre descoperirea lui? Spune-ne in comentarii!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre