STUDIU: 67% din cei care ingrijesc copiii la gradinita nu au voie sa-i pupe

/ / Modificat: 2018-12-06
STUDIU: 67% din cei care ingrijesc copiii la gradinita nu au voie sa-i pupe

In fiecare dimineata, mamele isi lasa copiii in grija personalului de la gradinita si fiecare isi doreste ca micutul sau sa fie ingrijit la fel de bine cum o face ea.

Dar, Daynurseries.co.uk a descoperit ca 67% dintre profesionistii din domeniul ingrijirii copiilor, cum ar fi proprietarii gradinitei, managerii si personalul, nu au voie sa pupe copiii de care au grija.

33% dintre cei 1.125 de persoane care au participat la sondaj au declarat ca li se permite sa pupe copiii in timpul serviciului.

Cum au comentat specialistii acest studiu

Sue Learner, redactorul daynurseries.co.uk, a comentat concluziile studiului:

"Este foarte trist faptul ca atat de multi angajati ai gradinitelor si creselor se simt in imposibilitatea de a arata afectiune copiilor printr-un sarut pe cap sau pe obraz. Unii dintre acesti copii se afla in gradinita de la varsta de trei luni, cinci zile pe saptamana, intre orele 8:00 si 18:00 si este vital sa simta dragostea si caldura personalului".

"Personalul gradinitei isi face griji in mod evident ca ar putea fi acuzat de abuz sau criticat de parintii care devin invidiosi pe legatura stransa dinte aceste persoane si copil".

Editorul a incheiat prin a spune ca micutii merita atentie fizica, fiind esentiala pentru bunastarea lor, iar personalul gradinitelor ar trebui sa fie lasat sa pupe copiii, fara teama de consecinte.

Rachel Munro-Peebles, co-fondator al Fount Nursery din Londra, a fost si ea de acord ca micutii au nevoie de afectiune atat timp cat stau la gradinita:

"Credem ca daca copiii sunt atasati de personal, ar trebui ca si acestia sa le poata arata afectiune - aceasta este o parte integranta a dezvoltarii invatarii copilului si a calatoriei inteligentei emotionale - precum si dezvoltarea personala, sociala si emoionala," a explicat aceasta.

Rachel a adaugat ca este deosebit de importanta perioada de tranzitie de la parinti la membrii personalului care au grija de copii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Relatie personal gradinita Educatoare Gradinita copii

Articole recomandate

Citeste si despre