S-a votat in Senat. Zile libere pentru parinti, cand se vor inchide scolile si gradinitele

/ / Modificat: 2019-07-03
S-a votat in Senat. Zile libere pentru parinti, cand se vor inchide scolile si gradinitele

Senatorii au dat unda verde proiectului de lege prin care parintii sa primeasca zile libere pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a scolilor si gradinitelor, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situatii extreme decretate de catre autoritatile competente.

Proiectul merge acum la Camera Deputatilor, for decizional in acest caz, scrie Libertatea.

"Se acorda zile libere unuia dintre parinti pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant unde acestia sunt arondati, ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situatii extreme decretate de catre autoritatile competente cu atributii în domeniu. (….) Persoanele au dreptul la zile libere platite, pe toata perioada in care autoritatile competente decreteaza inchiderea unitatilor de invatamant respective," prevede proiectul.

Cine sunt beneficiarii legii

De acest act normativ beneficiaza parintii cu copii cu varsta pana in 12 ani, inregistrati in cadrul unei unitati de invatamant, dar si parintii copiilor cu dizabilitati inregistrati in cadrul unei unitati de invatamant.

Pentru a primi zilele libera, unul dintre parinti sau tutorele legal, in cazul familiilor monoparentale, trebuie sa faca o cerere.

"Zilele libere se acorda pe baza unei declaratii pe propria raspundere, semnata de catre ambii parinti, cu exceptia familiilor monoparentale, depusa la angajator de catre parintele care va supraveghea copilul in perioada mentionata", se arata in propunerea legislativa.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Zile libere Zile libere parinti

Articole recomandate

Citeste si despre