Romania, condamnata de CEDO in dosarul incendiului de la "Maternitatea Giulesti"

/ / Modificat: 2019-07-23
Romania, condamnata de CEDO in dosarul incendiului de la

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis ca statul roman trebuie sa ii plateasca Florentinei Cirstea, asistenta condamnata in dosarul Maternitatea Giulesti, pagube morale in valoare de 5.000 de euro pentru incalcarea articolelor privind justificarea arestului preventiv.

Judecatorii CEDO noteaza ca asistenta Florentina Daniela Cirstea a fost arestata preventiv, fiind considerata a reprezenta un risc pentru membrii spitalului. Cu toate acestea, tribunalul care a decis arestarea preventiva a acesteia nu a reusit sa ofere o explicatie exacta, noteaza Mediafax.

"Curtea Europeana a Drepturilor Omului noteaza ca prima instanta a facut afirmatii intr-o maniera generala, fara a specifica cum situatia specifica a reclamantei ar putea duce la intensificarea unor tensiuni sociale, si care nu este suficienta pentru a justifica arestarea preventiva", se arata in comunicatul CEDO.

Decizia in acest caz este una definitiva.

Arestata preventiv, apoi eliberata

Florentina Cirstea, asistenta medicala de la Maternitatea Giulesti, a fost arestata preventiv pe data de 24.08.2010 pentru moartea a sase bebelusi si ranirea altor cinci. Ea a fost pusa in libertate pe 27 septembrie, in urma deciziei Judecătoriei Sectorului 6 Bucuresti. Asistenta a fost acuzata de ucidere din culpa si de vatamare corporala din culpa, in urma incendiului care a provocat moartea a sase bebelusi si ranirea altor cinci.

Incendiul a izbucnit in 16 august 2010, in jurul orei 18.30, in salonul de Terapie Intensiva nou-nascuti. Opt bebelusi au fost dusi la Spitalul "Grigore Alexandrescu," trei dintre acestia decedand in zilele urmatoare, din cauza complicatiilor. Alti trei bebelusi au murit in incendiu, iar doua perechi de gemeni si o alta fetita au fost salvati.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Maternitatea giulesti

Articole recomandate

Citeste si despre