Revoltator! Mama unui baietel cu sindrom Dravet nu a fost lasata sa stea langa copil la Terapie Intensiva

/ / Modificat: 2020-01-15
Revoltator! Mama unui baietel cu sindrom Dravet nu a fost lasata sa stea langa copil la Terapie Intensiva

Situatie revoltatoare la unul din cele mai mari spitale de pediatrie din tara. Mama unui baietel diagnosticat cu sindromul Dravet, o forma grava de epilepsie, acuza medicii ca nu au lasat-o sa stea permanent cu copilul la Terapie Intensiva. 

Situatia este foarte grava, avand in vedere ca cel mic nu poate sa vorbeasca si este obisnuit sa stea in permanenta cu mama sa. Desi legea ii permite acest lucru, spitalul sustine ca regulile sunt altele.

Baietelul in varsta de 7 ani a ajuns marti noapte la spitalul Grigore Alexandrescu din cauza convulsiilor. Mama sustine ca medicii nu au lasat-o sa stea cu el la Terapie Intensiva decat 15 minute, cat sa il linisteasca, pentru ca plangea foarte tare.

"Mi-au spus ca ce vrei, vrei sa tI-l legam sau sa ti-l sedam? Plangea foarte tare. M-am gandit la ce e mai rau. Sa fiu langa el, voiam sa fiu langa el in momentele alea, dar nu puteam. Mi-a zis ca nu, ca nu ii lasa seful. Daca nu imi convine, sa plec acasa cu el," a povestit mama baietelului, Ancuta Raducanu, pentru observator.tv.

Reactia reprezentantilor spitalului

Reprezentantii Spitalului Grigore Alexandrescu sustin ca mama a fost lasata sa intre din ora in ora pentru a-si vedea copilul. Acestia au mai precizat ca parintii nu au voie sa stea in permanenta in sectia de Terapie Intensiva pentru ca acolo sunt internati copii in stare foarte grava si le-ar fi pusa viata in pericol. 

Ce spune legea

Legea spune ca parintii au dreptul sa-si supravegheze permanent copiii in sectiile de terapie intensiva, daca solicita acest lucru. Si indiferent de varsta celor mici. 

"In cazul in care nu se permite accesul permanent, parintii pot sa reclame acest lucru managerului unitatii sanitare. Daca nici la managerul unitatii nu gasesc deschidere, atunci pot sa reclame directiilor de sanatate publica. Acestea pot trimite inspectorii sanitari sa verifice ceea ce s-a intamplat si sa aplice amenzi," a precizat Oana Grigore, purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii, pentru sursa citata.

Reprezentantii unui ONG care lupta pentru drepturile copiilor diagnosticati cu epilepsie spun ca vor da in judecata spitalul Grigore Alexandrescu. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spitalul grigore alexandrescu Lege Scandalos

Articole recomandate

Citeste si despre