Redeschiderea scolilor nu a reaprins epidemia de coronavirus in Norvegia

/ / Modificat: 2020-05-12
Redeschiderea scolilor nu a reaprins epidemia de coronavirus in Norvegia

Redeschiderea gradinitelor si a scolilor din Norvegia in luna aprilie nu a reaprins epidemia cauzata de noul coronavirus pana in acest moment, au anuntat autoritatile sanitare norvegiene.

Norvegia s-a numărat printre primele tari din Europa care au adoptat masuri de relaxare a restrictiilor, iar pe 20 aprilie au redeschis cresele si gradinitele. O saptamana mai tarziu s-au deschis scolile din ciclul primar, in care invata copii cu varste cuprinse intre sase si zece ani.

"Nu am observat un efect negativ asupra situatiei epidemiologice"

Redeschiderea unitatilor de invatamant a generat  un val de nelinisti, in special in randul parintilor. O pagina de Facebook intitulata "Copilul meu nu trebuie sa fie un cobai pentru COVID-19" a adunat circa 27.000 de membri.

"Nu am observat pana la acest moment ca deschiderea scolilor, a creselor si gradinitelor sa fi avut un efect negativ asupra situatiei epidemiologice. Daca relaxarea masurilor ar fi avut un astfel de efect, ar fi trebui sa incepem sa-l constatam sub forma unei cresteri a cifrei infectarilor," a declarat un inalt responsabil din cadrul Institutului norvegian de sanatate publica, Frode Forland, potrivit Agerpres.

Cum se face accesul in unitatile de invatamant

Accesul in crese si scoli se face prin respectarea unor reguli sanitare stricte: copiii sunt organizati in grupuri mici care nu interactioneaza intre ele, respecta distantarea fizica, igiena mainilor si organizarea orelor de predare in aer liber, acolu unde este posibil.

Celelalte scoli, colegii si licee se vor redeschide saptamana aceasta.

In Norvegia, instutitiile de invatamane au fost inchise pe data de 12 martie. Doar sapte noi cazuri de coronavirus au fost anuntate duminica in Norvegia, bilantul total ajungand la 8.106 infectari de la debutul epidemiei si 224 decese.

Norvegia are o populatie de 5,4 milioane de locuitori.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus Redeschidere scoli Restrictii

Articole recomandate

Citeste si despre