Record de gravide in Bucuresti dupa perioada de izolare

/ / Modificat: 2020-07-28
Record de gravide in Bucuresti dupa perioada de izolare

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a dezvaluit pe pagina s-a de Facebook ca Bucurestiul a inregistrat  "un record de gravide, dupa perioada de izolare". Primarul general al Capitalei a reamintit, cu aceasta ocazie, de voucherul oferit de municipalitate tinerelor insarcinate.

Cu aceste prilej, Gabriela Firea a reamintit tinerelor femei insarcinate ca pot beneficia de programul Voucherul Materna, in valoare de 2.000 de lei. 

"Record de gravide in Bucuresti, dupa perioada de izolare! In lunile iunie si iulie s-au depus 5 000 de solicitari pentru stimulente financiare, in valoare de 2 000 de lei de persoana, acordate de Primaria Capitalei, pentru achitarea analizelor si tratamentelor necesare in sarcina. Suntem alaturi de viitoarele mamici din Bucuresti pe care doresc sa le asigur ca programul 'Voucher Materna', lansat la initiativa mea in anul 2018, continua!", a scris Firea pe Facebook.

Ea considera ca este un program esential pentru sanatatea tinerelor insarcinate, pentru ca acestea, cu ajutorul stimulentelor financiare acordate de Primarie, isi pot cumpara medicamente sau pot achita analize sau proceduri medicale esentiale, care nu sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate si care, de cele mai multe ori, sunt inaccesibile ca pret.

"Este un program care s-a bucurat de un succes enorm: pana in prezent, aproape 40 000 de femei insarcinate au primit vouchere in valoare de 2.000 de lei, bugetul acestui proiect fiind de peste 11 milioane de euro! Lunile iunie si iulie ale acestui an au reprezentat depuneri record de solicitari, fiind lunile in care s-au primit cele mai multe dosare de la debutul programului-aproape 2500 de dosare in fiecare luna de vara", a remarcat Gabriela Firea, postand si o imagine cu unul dintre jocurile de cuvinte care contin numele sau de familie, declinate din sloganul sau de campanie, "Forta e in Firea oamenilor!".

Sursa: https://observatornews.ro/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre