Reactia Directiei de Asistenta Sociala in cazul fetitei luata cu mascatii din casa

/ / Modificat: 2019-06-21 17:19:11

Fetita din judetul Mehedinti luata cu forta de mascati de la familia care a crescut-o pana la varsta de 8 ani pentru a fi trimisa in America a frant inimile tuturor.

In acest caz, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) a precizat ca principala misiune a agentilor a fost asigurarea si mentinerea unui climat de liniste, pentru ca interventia s-a realizat pe fondul unui impact emotional puternic.

fetita-forta

"In referire la aspectele aparute in spatiul public, cu privire la misiunea politistilor, derulata pe raza localitatii Baia de Arama, judetul Mehedinti, facem urmatoarele precizari: Politistii I.P.J. Mehedinti au fost delegati, de procurorul de caz, sa puna in executare un mandat de perchezitie intr-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova. Perchezitia a avut loc intr-o locatie unde se afla un minor care a fost dat spre adoptie prin hotarare judecatoreasca definitiva. Toate activitatile de la fata locului au fost coordonate de procurorul de caz, numarul politistilor prezenti in acea misiune stabilindu-se dupa o analiza realizata anterior, care a avut in vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot sa apara pe fondul unui impact emotional puternic. In fapt, analiza s-a dovedit a fi corecta intrucat, intr-un interval relativ scurt de timp, la fata locului s-au adunat aproximativ 50 - 60 de persoane. Asadar, reiteram faptul ca principala misiune a politistilor a fost asigurarea si mentinerea unui climat de liniste in zona, iar in interiorul locuintei au intrat 3 politisti care au insotit procurorul de caz si reprezentanti ai DGASPC", scrie in comunicatul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Taguri Fetita luata cu forta

Citeste si despre