Raed Arafat, despre relaxarea restrictiilor: "Daca situatia se inrautateste, s-ar putea sa nu mai fie 15 mai"

/ / Modificat: 2020-04-28
Raed Arafat, despre relaxarea restrictiilor:

Daca situatia se inrautateste si romanii nu inteleg ca trebuie sa respecte in urmatoarele doua saptamani distantarea fizica si masurile impuse de situatia de urgenta, s-ar putea ca relaxarea restrictiilor sa nu mai aiba loc la 15 mai. Este avertismentul secretarului de stat, Raed Arafat.

"Nu putem spune acum, ca pe 15 mai vor fi luate cutare masuri. Sunt unele deziderate, pe care nu trebuie să le transformam in sperante pentru oameni pana nu vedem cum evolueaza in urmatoarele doua saptamani si care depind foarte mult de respectarea masurilor care sunt impuse in perioada aceasta. Mai avem aproximativ doua saptamanii si si inainte de 15 mai, o sa se cristalizeze realmente situatia, ce decizii vor fi luate, ce poate fi relaxat. Sper ca oamenii sa ne inteleaga. Acest lucru e foarte greu de facut si daca acum incepem sa dam masuri clare care vor fi luate, inseamna ca pacalim oamenii sau suntem iresponsabili. Trebuie sa asteptam sa ne apropiem cat de mult de perioada respectiva ca sa spunem ce masuri se vor lua," a declarat Raed Arafat pentru Antena 3.

Romania este in stare de urgenta din cauza pandemiei de coronavirus pana pe 14 mai, iar autoritatile au anuntat ca dupa aceasta data masurile se vor relaxa. Insa, Raed Arafat atrage atentia populatiei.

"Daca vedem ca situatia se inrautateste, s-ar putea sa nu mai fie 15 mai," a avertizat seful Departamentului de Situatii de Urgenta.

"Masurile de relaxare se vor lua treptat"

Raed Arafat a precizat ca masurile de relaxare se vor lua treptat si vor exista masuri compensatorii, cum ar fi purtatul mastii sau controale la locul de munca.

"Masurile de relaxare se vor lua treptat. Iei cateva cu risc minimal, dupa care astepti sa vezi impactul lor, dupa care mai iei o parte din masuri, mai astepti sa vezi impactul lor. Daca vezi ca au avut impact mai mult decat ai calculat poate te opresti, nu mai iei o masura dupa.

Vor fi masuri compensatorii, cum ar fi purtatul mastii. S-ar putea sa nu mai poti sa intri in mijlocul de transport in comun daca nu ai nasul si figura acoperite. S-ar putea. cand te duci la locul de munca sa vezi ca e un control stric la intrare. Daca ai simptome nu vei fi lasat sa intri la locul de munca. Sau nu vei putea intra intr-un magazin. Vor fi masuri care vor incerca sa compenseze masurile de relaxare care vor urma," a adaugat secretarul de stat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raed arafat 15 mai Stare de urgenta

Articole recomandate

Citeste si despre