Raed Arafat: Primele masuri de relaxare vor aparea pe la jumatatea lunii mai

/ / Modificat: 2020-04-21
Raed Arafat: Primele masuri de relaxare vor aparea pe la jumatatea lunii mai

Mai multe tari din Vestul Europei au anutat ca vor incepe sa relaxeze restrictiile luate din cauza pandemiei de coronavirus, dupa ce numarul deceselor inregistrate in 24 de ore incepe sa scada. 

Romania se afla in stare de urgenta pana pe data de 15 mai. 

Secretarul de Stat, Raed Arafat,  a declarat ca in tara noastra primele masuri de relaxare vor fi luate incepand cu luna mai. 

"Este posibil catre sfarsitul starii de urgenta, daca situatia evolueaza cum speram sa evolueze, sa inceapa masurile de relaxare. Dar suntem dependenti foarte mult de noi. De acceea, noi am repetat si am insistat ca lumea sa respecte restrictiile chiar daca sunt foarte greu de respectat, pentru ca numai asa putem iesi cu un impact cat mai mic posibil. Deci, daca totul merge bine, primele masuri ar putea fi relaxate intre prima decada si a doua decada a lunii mai," a declarat Raed Arafat intr-o interventie la Antena 3.

"Efectul asupra sistemului sanitar va fi devastator"

Seful Departamentului de Situatii de Urgenta a precizat ca ridicarea restrictiilor prea devreme este riscanta, pentru ca ar creste numarul infectarilor si sitemul sanitar nu ar mai face fata.

"Trebuie sa vedem impactul asupra sistemului sanitar. Pana acum, sistemul sanitar, cu toate probleme lui, a suportat bine, nu a ajuns inca la saturatie, nu am ajuns inca sa avem lipsa de ventilatoare sau lipsa de paturi de Terapie Intensiva si va trebui sa mentinem asa. In situatia in care relaxezi prea devreme masurile si creste numarul brusc al cazurilor, automat efectul asupra sistemului sanitar va fi foarte mare si devastator," a adaugat Secretarul de Stat. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raed arafat Masuri relaxare

Articole recomandate

Citeste si despre