Raed Arafat: La acest moment, decizia este ca scolile sa inceapa in septembrie

/ / Modificat: 2020-05-04
Raed Arafat: La acest moment, decizia este ca scolile sa inceapa in septembrie

Secretarul de stat, Raed Arafat, o contrazice pe Monica Anisie si anunta ca scolile se vor redeschide in luna septembrie. Dar in anumite conditii. Niciun copil bolnav nu va intra in unitatea de invatamant, iar febra trebuie sa fie un motiv ca elevul sa nu fie trimis la cursuri in acea zi.

Raed Arafat a subliniat ca redeschiderea scolilor dupa 15 era prea riscanta, dar, cu certitudine se vor relua in toamna.

"La acest moment asta este decizia. Si alte tari au zis ca in septembrie se reia scoala. Daca vedem ca ceva se schimba cu virusul, asta se analizeaza in preajma datei. Dar la acest moment, asta este data, asa e decizia. Decizia de 15 septembrie, cred ca asta este data de deschidere a scolilor, oficiala, atunci o sa se deschida scoala. Acum e prea riscant in faza asta si nu e doar parerea mea, e parerea tuturor," a declarat oficialul MAI, pentru Digi24.

Cum va arata scoala din luna septembrie

Secretarul de stat a precizat ca pana in septembrie toate scolile trebuie sa fie pregatite: copiii sa aiba acces la apa si sapun, sa li se faca educatie sanitara, iar cei bolnavi sa fie trimisi acasa sau la medic. Iar sistemul de pauze si de desfasurare a orelor trebuie regandit, mai ales în cazul scolilor cu multi elevi.

"E foarte greu intr-o scoala sa vii sa faci distantare, sa tii cursurile si sa tii copiii in pauze, ca nu poti sa ii tii numai in clasa, fara pauza, fara nimic, sa nu interactioneze. E suficient ca unul dintre ei sa fie pozitiv asimptomatic si toata clasa sa ia si o duca acasa la ei. Sau sa fie unul pozitiv asimptomatic pentru ca de acasa de la el e cineva pozitiv si sa se duca sa o duca la profesor sau la profesoara," a explicat Raed Arafat.  

Oficialul MAI a spus ca after school-urile si cresele sunt in situatia scolilor si nu pot fi redeschise in acest moment.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Raed arafat Redeschidere scoli Septembrie Decizie

Articole recomandate

Citeste si despre