RAPORT: 52 de copii, morti din cauza caldurii din masini, record in 2018

/ / Modificat: 2019-05-02
RAPORT: 52 de copii, morti din cauza caldurii din masini, record in 2018

Anul trecut, 52 de copii au decedat din cazua caldurii din masina, cei mai multi inregistrati in ultimii 20 de ani, potrivit Consiliului National pentru Siguranta (NSC).

Recordul anterior a fost de 49 de decese in 2010. Din 1998, aproape 800 de copii au murit din aceasta cauza.

Cand parintii aud o poveste groaznica despre un copil care a murit din cauza caldurii din masina, primul lucru pe care il cred este ca lor nu li s-ar intampla niciodata. Intr-un sondaj KarsForKids din 2018, doar 16% dintre parinti erau preocupati de o astfel de tragedie.

Dar adevarul este ca se poate intampla oricui, iar cele mai bune lucruri pe care parintii le pot face este sa urmeze pasii corespunzatori pentru a preveni astfel de tragedii.

Cauzele unor astfel de tragedii

Nu trebuie sa fie o zi extrem de calduroasa pentru ca pericolul sa fie prezent. Temperaturile din interiorul vehiculelor pot atinge niveluri care pun viata in pericol chiar si in zilele nu foarte calde sau innorate. Lasarea geamurilor usor deschise nu este suficienta - copiii nu ar trebui lasati niciodata nesupravegheati.

Cele trei circumstante principale care au condus la decesele copiilor in masini din cauza caldurii sunt:

  • Copilul a fost uitat in masina;
  • Copil obtine accesul nesupravegheat la o masina;
  • Lasarea in mod constient a unui copil in masina;

Masuri de precautie

Primul pas este sa va educati pe voi insiva si pe ceilalti cu privire la pericolul care poate aparea atunci cand in masina este foarte cald.

O alta masura de precautie este te asiguri ca toate usile sunt blocate cand tu si copilul tau nu sunteti in masina si invata-l ca masina nu este un spatiu de joaca. Din fericire, o gramada de producatori de masini ofera acum tehnologii pentru a te impiedica sa uiti copilul in masina.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Caldura Siguranta copii masina

Articole recomandate

Citeste si despre