Psihologul care a imprumutat bani pentru a ajuta copiii abuzati. "Sacrificiile au fost mari"

/ / Modificat: 2019-06-18
Psihologul care a imprumutat bani pentru a ajuta copiii abuzati.

A fost un copil abandonat la nastere, dar nu a renuntat niciun moment la lupta si a ajuns un psiholog renumit.

Ionica Popescu a ridicat din temelii primul centru medical de psihiatrie pentru copii si expertiza psihologica din Vrancea, pentru ca a vrut sa-i ajute pe micutii abuzati.

"Copilaria mea a fost o experienta mai putin placuta, iar oamenii care m-au sprijinit mi-au creat un univers la care uneori ma raportez si acum. Ulterior, am crescut intr-un mediu mai putin favorizant unui climat armonios", spune psihologul, intr-un reportaj realizat de Libertatea.

A imprumutat bani pentru a construi centrul

Dupa opt ani de munca asidua, a reusit sa puna temelia centrului de sanatate mintala, primul de acest gen din judetul Vrancea, unde acorda asistenta psihologica unor copii victime ale abuzurilor fizice, psihice, sexuale sau care au fost traumatizati in familie, la scoala ori in societate.

A cumparat mai intai terenul, iar apoi a ridicat caldirea, perete cu perete. Cand a ramas fara bani s-a imprumutat sau a apelat la oameni cu suflet mare, care au putut sa o ajute. Desi ea locuieste intr-o garsoniera.

"Cum am reusit? Prin pragmatism si foarte multa munca. Sacrificiile au fost mari, cu renuntari la multe. Am imprumutat de la banci 60.000 de lei, de la persoane fizice 10.000 de lei si am folosit si salariul pe care il am de la Protectia Copilului si bani obtinuti la cabinetul individual", mai povesteste Ionica Popescu.

  • Surse: libertatea.ro
  • Foto: libertatea.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii abuzati Psiholog Psiholog copii

Articole recomandate

Citeste si despre