Psiholog, despre cazul politistilor de la Galati: "In scoala de politie nu se preda bunul simt"

/ / Modificat: 2019-08-06
Psiholog, despre cazul politistilor de la Galati:

Psihologul Mihaela Sahlean a vorbit despre reactia politistilor de la Galati care au privit nepasatori o copila plina de sange si nu au vrut nici sa coboare din masina.

Psihologul spune ca acestia au dat dovada de lipsa de empatie si dezinteres profesional.

"In scoala de politie nu se preda bunul simt ca umbrela generala si profesional. Acesti oameni nu au avut bunul simt profesional. Vorbim de un caz unde nu exista empatie. O bila alba pentru oamenii care au intervenit si au tras de politisti.

Era clar un caz de interventie. Nu era un caz atat de grav incat sa intervina sa lupte cu un infractor. Trebuiau sa sune la ambulanta. Imi pare rau ca nu se preda bunul simt profesional.

Aceste testari (psihologice n.r.) ar trebui sa fie serviciu externalizat si nu cu psihologi interni. Din pacate, examinarile pe care le parcurg, si cele care tin de partea de aptitudini, inclin sa cred ca devin superficiale si se inmultesc testele grila. Suntem o tara cu o mana de politisti foarte buni si o serie de politisti, cum sunt acestia, care nu fac cinste uniformei", a spus psihologul Mihaela Sahlean, pentru Digi 24.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Politisti

Articole recomandate

Citeste si despre