Propunerea unei profesoare pentru a stopa schimbarile climatice: "Cel mai rau lucru e sa aveti un copil"

/ / Modificat: 2020-02-18
Propunerea unei profesoare pentru a stopa schimbarile climatice:

O profesoara de la o universitate din Marea Britanie a declansat un scandal in mediul online dupa ce a afirmat ca rasa umana ar trebui sa dispara, pentru a stopa schimbarile climatice. 

Patricia MacCormack, profesoara de Filozofie Continentala la Universitatea Anglia Ruskin din Cambridge, a propus acest lucru in cartea sa recent lansata, "The Ahuman Manifesto." Cartea se concentreaza asupra problemei suprapopularii. Daca fiintele umane provoaca schimbari climatice prin crearea de gaze cu efect de sera, atunci mai multi oameni inseamna mai multe emisii.

Patricia MacCormack: Reproducerea ar trebui eliminata

Intr-un material dedicat cartii, CambridgeshireLive a descris ceea ce numeste "o noua modalitate radicala de a rezolva schimbarile climatice – lasand umanitatea sa dispara." Cartea scrisa de Patricia MacCormack sustine ca, din cauza pagubelor provocate altor vietuitoare de pe Pamant de catre oameni, "ar trebui sa incepem treptat sa eliminam reproducerea."

"Este o idee cu adevarat simpla: in ceea ce priveste amprenta de carbon, cel mai rau lucru pe care il puteti face este sa aveti un copil. Si este un singur tabu despre care nimeni nu vrea sa vorbeasca," a declarat MacCormack pentru Yahoo Lifestyle, potrivit G4Media.ro. 

Harry si Meghan Markle nu vor sa aiba decat doi copii

Argumentul lui MacCormack se concentreaza asupra suprapopularii – daca fiintele umane provoaca schimbari climatice prin crearea de gaze cu efect de sera, atunci mai multi oameni inseamnă mai multe emisii. De exemplu, un studiu citat de pagina Yahoo a dezvaluit ca "amprenta de carbon a unui singur copil creeaza de 20 de ori mai mult gaz cu efect de sera decat se poate economisi prin reciclare sau conducerea unei masini electrice."

In acest sens, Printul Harry a declarat ca el si sotia sa vor avea maximum doi copii, de dragul planetei. "Suntem singura specie de pe aceasta planeta care pare sa creada ca acest loc ne apartine noua si numai noua," a declarat Harry.  

Sursa: g4media.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Profesoara Anglia

Articole recomandate

Citeste si despre