Promisiunea ministrului Educatiei: Auxiliarele scolare vor fi cumparate de Ministerul Educatiei

/ / Modificat: 2020-02-20
Promisiunea ministrului Educatiei: Auxiliarele scolare vor fi cumparate de Ministerul Educatiei

Auxiliarele scolare ar putea fi cumparate de Ministerul Educatiei, in cadrul licitatiilor prin care institutia achizitioneaza manualele pentru elevi. Anuntul a fost facut de ministrul interimar al Educatiei, Monica Anisie. 

Aceasta a declarat la audierile din Parlament, ca specialistii din grupurile de lucru ale Ministerului lucreaza in prezent la "un pachet educational pentru copii – care sa contina manualul, ghidul profesorului si caietul de lucru, scrie edupedu.ro. 

"Mi se pare corect sa aiba la dispozitie atat profesorul ghidul profesorului, cat si elevul caietul si manualul," a mai precizat Monica Anisie.

"De trei ani cerem acest lucru"

Presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti (FNAP) a scris pe pagina sa de Facebook ca cere acest lucru de trei ani, deorece parintii dau foarte multi bani pe auxiliarele scolare.

"FNAP, in urma intalnirilor pe care le-a avut in mod constant cu Ministerul Educatiei si Cercetarii a solicitat in ultimii trei ani ca auxiliarele sa faca parte dintr-un pachet / portofoliu educational, adica sa fie cuprinse ca anexa la manualul scolar. Parintii platesc cel putin 50 de milioane de euro, anual, pe aceste caiete de lucru," spune Iulian Cristache.

"Monica Cristina Anisie a promis, in sedinta publica, ca va lua in calcul acest demers. Deci, parintii nu vor mai plati auxiliarele," mai precizeaza reprezentantul parintilor.

Sursa: edupedu.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul educatiei Monica anisie

Articole recomandate

Citeste si despre