Proiect pentru mame
 

Patru deputati liberali propun ca mamele care au un salariu mai mare decat salariul mediu brut pe economie sa primeasca o indemnizatie pentru cresterea copilului reprezentand 85% din media veniturilor din ultimele sase luni de munca.

Deputatii PNL Catalin Micula, Cornel Popa, Cristian Boureanu si Relu Fenechiu au depus, in acest sens, o initiativa legislativa pentru modificarea Legii privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale. Micula a apreciat ieri, intr-o conferinta de presa, ca este anormala prevederea aflata in acest moment in vigoare, prin care este plafonata indemnizatia pentru mamele care au salarii mai mari decat salariul mediu brut pe economie.


"Consideram ca este obligatoriu ca aceste persoane sa beneficieze de un venit proportional cu contributia pe care au avut-o la bugetul asigurarilor sociale de stat", a mentionat Micula, conform Mediafax. Potrivit initiativei legislative, mamele care se intorc la serviciu mai devreme de doi ani ar urma sa primeasca, pe langa salariu, o suma lunara egala cu salariul minim brut pe economie, denumit "cos al copil

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul