Proiect de Lege. Sambata ar putea deveni zi lucratoare

/ / Modificat: 2019-09-04
Proiect de Lege. Sambata ar putea deveni zi lucratoare

Sambata ar putea deveni zi lucratoare daca proiectul de lege depus de PNL la Camera Deputatilor va fi adoptat. Insa, trebuie sa fie de acord si angajatul sa presteze munca în aceasta zi, si pentru asta va primi bani, si nu o alta zi libera in timpul saptamanii.

Astfel, repausul saptamanal obligatoriu de 48 de ore s-ar reduce la 24 de ore. In prezent, legea spune ca repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica. Liberalii vor sa modifice Codul Muncii, astfel incat sa fie o singura zi de odihna obligatorie, potrivit Digi24.

Angajatii ar putea lucra si sambata

In aceste conditii, angajatii ar putea sa vina la munca si sambata, daca doresc, iar angajatorul nu va mai fi obligat sa le dea o zi libera in timpul saptamanii, ci doar sa le platească orele suplimentare. Ziua lucratoare, insa, nu poate depasi opt ore.

"Ii dam dreptul salariatului sa opteze daca vrea sa presteze ore suplimentare doar in timpul saptamanii sau vrea sa vina si sambata. Asta este tot ce prevede acest proiect de lege. Deci, practic, in momentul de fata, legea nu permite nici salariatialor, nici angajatorilor sa preseteze ore sambata fara sa obtina sau sa i se dea ulterior o zi libera (recuperare). Aveti 8 zile libere si veti avea in continuare 8 zile libere. Daca dumneavoastra doriti ca sambata sa lucrați si sa primiti un salariu cu 75% spor este strict optiunea dumneavoastra," a explicat pentru Digi24 deputatul PNL Dan Vilceanu, initiatorul legii.

Deputatul PNL a mai spus ca acest proiect a fost realizat deoarece, in ultima perioada, tot mai multi angajatori s-au plans ca duc lipsa de forta de munca.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Proiect lege

Articole recomandate

Citeste si despre