Profesor: Mai sunt 5 saptamani pana incepe scoala si nicio tableta nu a ajuns la elevi

/ / Modificat: 2020-08-04
Profesor: Mai sunt 5 saptamani pana incepe scoala si nicio tableta nu a ajuns la elevi

Noul an scolar va incepe peste 5 saptamani, insa profesorii sunt revoltati si spun ca nu stiu inca in ce conditii va debuta noul an scolar. Cristina Tunegaru, profesoara, a marturisit, in cadrul unui interviu pentru Digi24, ca nicio tableta nu a ajuns pana acum la elevi. 

Profesoara atrage atentia ca nici profesorii nu au fost pregatiti pentru competente digitale, asa cum anunta ministrul Anisie.

"Daca s-ar rezolva ceva (pentru scoala in mediul rural – n.red), ar trebui sa inceapa astazi rezolvarea. Sa nu mai amanam si sa cautam scenarii si sa venim cu pretextul acesta al analizei continue.

Am suspendat scoala din martie, au trecut cinci luni. Realitatile scolii rurale le stim de ani de zile si cu toate acestea, intre timp nu s-a schimbat nimic. in continuare sunt primari care investesc foarte putin in infrastructura scolara locala, unii deloc, ceea ce este ingrijorator si rusinos.

Pe de alta parte, daca discutam despre situatia nationala a educatiei, as vrea sa punctez doua lucruri care cred ca trebuie mentionate.

In aceasta perioada, care cred ca a fost una de analiza, si inteleg ca Guvernul s-a preocupat foarte mult sa analizeze situatia din teren, nu s-a investit deloc in ceea ce inseamna infrastructura, in sensul in care sa punem in mainile elevilor aceste tablete sau laptopuri. inteleg ca ministerula promis un numar de 225.000 de tablete, insa vorbim despre 900.000 de copii care nu au mijloace tehnice. Ce facem cu diferenta aceasta? Nicio tableta nu a ajuns pe mainile copiilor pana acum. Mai sunt 5 saptamani si incepe scoala si inca nu le-am distribuit elevilor aceste tablete.

Pe de alta parte, avem nevoie de profesori formati. Am tot auzit dinspre Guvern, chiar si doamna ministru Anisie vorbea despre formarea profesorilor care ar fi trebuit sa se intampleundeva in aceasta vara. Ei bine, nu s-a format niciun profesor in sensul dobandirii competentelor digitale.

Suntem la fel de nepregatiti cum eram in martie, atunci cand am suspendat scolile", a explicat profesoara. 

Sursa: digi24.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre