Primul roman infectat cu coronavirus. A fost dus la spital

/ / Modificat: 2020-02-13
Primul roman infectat cu coronavirus. A fost dus la spital

Un roman de pe nava de croaziera aflata in carantina in Japonia are coronavirus, a anuntat Ministerul Roman de Externe (MAE).

17 romani sunt pe nava de croaziera aflata in largul coastelor Japoniei. Este vorba despre doi pasageri si 15 membri ai echipajului.

Precizari MAE

Ambasada Romaniei la Tokyo a fost notificata de catre Ministerul de Externe al Japoniei ca un cetatean roman de pe nava de croaziera Diamond Princess, aflata in apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus).  

Cetateanul roman a fost transferat pentru izolare si tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situatii. Misiunea diplomatica a Romaniei in Japonia se afla in legatura cu cetateanul roman si a efectuat in regim de urgenta demersuri pentru obtinerea de informatii suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de catre autoritatile nipone. De asemenea, Ambasada Romaniei in Japonia mentine legatura si cu ceilalti cetateni romani aflati pe vasul Diamond Princess. 

"Nu cred ca e o situatie speciala, e vorba de o procedură care se aplica in situatii de acest fel. E bine ca autoritatile japoneze au capacitatea de a prelua si de a trata astfel de cazuri," a declarat Alexandru Rafila, de la Societatea Romana de Microbiologie, potrivit Digi24.

1369 de oameni au murit din cauza coronavirusului

Romanii se afla in carantina alaturi de alti aproximativ 3.700 de oameni. Ei nu au voie sa paraseasca nava timp de doua saptamani. Asta, dupa ce 10 au fost diagnosticati cu noul tip de coronavirus aparut in China.

1369 de oameni au murit pana acum de coronavirus, iar peste 60.000 sunt infectati.

Sursa: adevarul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre