Presedintele ANPC, despre cazurile de cancer la copii si substantele cu care sunt stropite fructele din import

/ / Modificat: 2019-09-18
Presedintele ANPC, despre cazurile de cancer la copii si substantele cu care sunt stropite fructele din import

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a vobit despre substantele cu care sunt stropite fructele de import, din magazine.

El a emis chiar un avertisment referitor la aceste substante, subliniind ca nu exista studii referitoare la efectele pe care le-ar putea produce.

"Avem niste cantitati minimale tolerate prin regulamente europene, dar nu spune nimeni cata substanta poate ingera corpul uman fara a avea probleme. Exista studii la nivelul SUA si in anumite parti din Europa care au dus la interzicerea folosirii acestei substante. Prof. Mencinicopschi atragea atentia asupra faptului ca numarul cazurilor de cancer la copii este cel mai crescut, din ultimii ani, in zilele noastre si nu putem sa nu ne intrebam ce a determinat imbolnavirea acestor micuti, daca nu cumva chiar ingerarea de astfel de substante, pentru ca nu exista un studiu clar referitor la cantitatea pe care sa o poata ingera un organism, pana devine periculoasa. Credem ca la acest moment, ar trebui sa avizam parintii, sa nu le dea mai mult de trei mere pe zi, pentru ca s-ar putea sa inghita mai multa substanta si aceste avertismente, din pacate, nu exista," a explicat presedintele ANPC pentru Medika TV.

horia-constantinescu

Horia Constantinescu a mai precizat ca exista deja discutii la nivel european pentru interzicerea acestor substante, pana in anul 2021.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cancer copii

Articole recomandate

Citeste si despre