Poveste tulburatoare: la doar 5 ani s-a casatorit cu cel mai bun prieten al sau

/ / Modificat: 2019-09-03
Poveste tulburatoare: la doar 5 ani s-a casatorit cu cel mai bun prieten al sau

Casatoria e pentru oameni mari, dar nu la fel a gandit si Eileidh Paterson, o pustoaica de numai cinci anisori care a stiut ca nu va ajunge niciodata suficient de mare pentru a fi mireasa. Nu la fel au gandit parintii ei, care au stiut ca nu vor avea niciodata ocazia sa o conduca la altar si sa vada fericirea cum ii inunda chipui in fata omului drag.

Eileidh nu va cunoaste niciodata iubirea aceea care te face sa iti doresti sa petreci o viata intreaga alaturi de o alta persoana, dar a fost o fetita plina de dragoste si de la care toti putem invata ceva.

Eileidh a murit in luna iulie. Cancer! Nedrept! Sfasietor! Corpul ei micut nu a avut nicio sansa in lupta cu boala si, cu toate astea, ea a luptat mult, cu un curaj de care numai un copil cu mintea si sufletul pure este capabil. Cand medicii nu i-au mai dat nicio sansa si cand a inceput numaratoarea inversa, Eileidh a mai avut curajul sa lupte putin, suficient cat sa isi indeplineasca cel mai mare vis: sa se casatoreasca cu cel mai bun prieten al ei.

La doar 2 ani, diagnosticata cu cancer la stomac

Cand Eileidh avea doar doi anisori a inceput sa aiba dificultati de respiratie. Mama ei, Gail, a observat ca si abdomenul ei era umflat, asa ca a mers cu micuta la spital. Acolo, diagnosticul a cazut ca o ghilotina: tumoare la stomac. Examenele amanuntite au aratat ca era vorba de un neuroblastom si ca mai multe tumori aparusera deja la alte organe. Metastaza, asadar. Tratamentul a inceput rapid si timp de doi ani micuta a fost supusa mai multor interventii pentru a opri dezvoltarea tumorilor. A fost o lupta dura si nedreapta pentru o fetita atat de mica, insa a invins in fiecare batalie, cu ajutorul medicilor si inconjurata de toata dragostea familiei.

Dupa doi ani in care au luptat si au sperat cu fiecare fibra din corpul lor alaturi de Eileidh, parintii au fost anuntati de medici ca nu mai era nimic de facut pentru micuta lor. Mai avea doar cateva luni de trait, iar ei au decis ca, dupa tot chinul, Eileidh merita sa aiba parte de o perioada in care sa simta numai bucurie. Au facut impreuna cu ea o lista cu toate lucrurile pe care si-ar dori sa le faca. Spre surprinderea tuturor, micuta a spus ca are un singur vis: sa se casatoreasca cu prietenul ei cel mai bun, Harrison, un pusti de 6 ani. Prin urmare, parintii au inceput pregatirile, iar micuta lor a avut parte de o nunta reala, nu de una simulata doar pentru a-i face pe plac.

Ceremonia a avut loc in Scotia, de unde este originara familia. Sute de persoane le-au fost alaturi celor doi miri si toata lumea a pus umarul la o nunta ca-n povesti. Invitatii au venit deghizati, mirele si mireasa pareau desprinsi dintr-o poveste. "A fost cu adevarat magic. Surorile lui Eileidh si domnisoarele de onoare au fost imbracate in printese. Supereroi si fratii lui Harrison au fost cavaleri de onoare. Ceremonia a fost tinuta de o zana", a povestit Gail Paterson.

Tatal lui Harrison a fost si el foarte emotionat. "A fost o ceremonie frumoasa si el s-a bucurat de fiecare minut. A fost foarte emotionat. De cand s-au cunoscut erau nedespartiti. Cred ca el intelegea ce se intampla si cat de important era pentru ea totul; si el mereu a vrut sa faca tot ce putea pentru ea", a povestit "socrul mare".

Intr-o atmosfera de basm, o fetita care era pe moarte isi indeplinea cel mai mare vis al ei. "Daca povestea ei a reusit sa contribuie la constientizarea importantei diagnosticarii timpurii a neuroblastomului si a cancerului infantil, moartea ei nu va fi fost in van", spune mama fetitei, care acum face eforturi pentru a-i face si pe altii sa inteleaga ce este aceasta boala.

Ce este neuroblastomul? Un tip foarte rar de tumoare canceroasa, care se dezvolta de la nivelul tesutului nervos si care de obicei apare la bebelusi si copii.

Majoritatea neuroblastoamelor apar la inceput in abdomen, la glandele suprarenale, aproape de maduva spinarii sau in torace si se pot localiza apoi la oase, pot ataca inclusiv maduva osoasa, ficatul, ganglionii limfatici, pielea si ochii.

Simptome ale neuroblastomului

Potrivit MedlinePlus, primele semene sunt febra, senzatia generala de rau si durere, lipsa apetitului, pierderea in greutate si diareea.

Alte simptome depind de localizarea tumorii si pot include:

  • durere sau sensibilitate a oaselor
  • respiratie greoaie, tuse cronica
  • cresterea abdomenului
  • piele iritata, inrosita sau palida, piele albastruie in jurul ochilor
  • transpiratie abundenta
  • ritm cardiac crescut (tahicardie)
  • dificultati la urinare
  • paralizie a membrelor inferioare
  • probleme cu mentinerea echilibrului
  • miscari inconrolabile ale ochilor sau ale picioarelor

Cancerul nu alege, nu tine cont de varsta si oricine este expus. Este o boala care degradeaza omul si care loveste deopotriva in bolnav si in cei din jurul lui, iar cand vorbim despre un copil cu cancer situatia este de mii de ori mai grea. Tocmai de aceea controalele medicale periodice, indiferent de varsta, sunt extrem de importante.

Fiti atenti la orice problema indicata de copii; o simpla durere de cap poate ascunde ceva deosebit de grav si o vizita la medic poate fi extrem de importanta pentru ca o eventuala boala poate fi depistata, astfel, in timp util pentru a o putea "ataca".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cancer Cancer copii

Articole recomandate

Citeste si despre