Populatia Romaniei continua sa scada


Scaderea numarului populatiei Romaniei a continuat si in luna noiembrie a anului trecut, inscriindu-se in tendinta descrescatoare din ultimii ani. Potrivit celui mai recent raport demografic, realizat de Institutul National de Statistica (INS), rata natalitatii se situeaza in prezent, sub cea a mortalitatii.

Astfel, in timp ce in ultima luna analizata (noiembrie 2006), s-au nascut 18.084 copii (cu 1.600 mai putin decat in luna octombrie), numarul decedatilor a fost mai mare cu aproximativ 500. Potrivit aceluiasi raport, rata mortalitatii infantile (decedati sub un an la 1.000 de nascuti vii) a scazut la 15,6 in noiembrie, de la 16,2 in octombrie. Astfel, sporul natural negativ care indica un deficit al nascutilor vii fata de cel al decedatilor a crescut de la - 1,9 mii persoane in luna octombrie la - 3,9 mii persoane in luna noiembrie.Din aceleasi date reiese ca a scazut si numarul casatoriilor, inregistrandu-se doar 9.162, in scadere cu 6.800 fata de luna precedenta (insa vorbim de luna noiembrie, de dinaintea postului Craciunului, cand nu se oficiaza de obicei casatorii), insa numarul divorturilor a crescut la 2.587, cu 400 de cazuri mai multe decat in luna precedenta.

Pe de alta parte, comparativ cu luna noiembrie a anului 2005, numarul nou-nascutilor vii a crescut cu 341 de copii, determinand o crestere a ratei natalitatii, insa a crescut mortalitatea infantila de la 14,9 la 15,6 la mia de nascutii vii. In acelasi timp, numarul deceselor a fost mai mic cu 327, determinand o scadere a ratei mortalitatii.

Citeste tot articolul in: Curentul

16 Ianuari e 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul