Peste 15 la suta din tati aleg sa stea acasa cu copilul


Dacã pânã în 1999 cazurile de concedii paternale erau inexistente, acum, acestea încep sã câºtige teren. Mai ales în familiile în care femeile sunt cele care câºtigã mai bine.

Vremea în care mãmicile se ocupau în exclusivitate de îngrijirea nou-nãscuþilor a apus. „Peste 15 la sutã din concedii ºi indemnizaþii se acordã, în acest moment, tãticilor, iar procentul este în creºtere", ne-a declarat Adina Croitoru, consilier al ministrului muncii.


Adrian M. este unul dintre miile de taþi care au solicitat concediu de paternitate ºi indemnizaþie de creºtere a copilului. „Soarta a fãcut ca, atunci când a venit pe lume copilul, soþia sã primeascã o ofertã de lucru tentantã, la o mare companie multinaþionalã", ne-a mãrturisit Adrian, care a decis ca el sã aibã grijã de copil.

„Am învãþat sã schimb scutece, sã pregãtesc biberonul ºi mâncarea ºi m-am împrietenit imediat cu cel mic. Trebuie sã recunosc cã m-a ajutat ºi bunica, de la care am învãþat toate aceste lucruri. Aceastã situaþie a durat cam un an. Acum, bunica este cea care se ocupã de copil. Eu m-am întors la muncã ºi beneficiez de stimulentul de 100 de lei noi, prevãzut de lege", ne-a povestit Adrian.

Adevaru l

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul