Persoanele indragostite sunt mai sexy


Un creier "indragostit" arata la fel ca unul stimulat din punct de vedere sexual? La aceasta intrebare au cautat raspuns cercetatorii de la Colegiul de Medicina "Albert Einstein" din New York. Neurologii au descoperit ca, de fapt, creierul "indragostit" si cel dominat de dorinta sexuala nu se aseamana. In cadrul mai multor studii, oamenii de stiinta au aratat participantilor fotografii erotice in timp ce le era scanat creierul si au descoperit activitate in hipotalamus si amigdala.

Hipotalamusul controleaza dorinte ca foamea si setea, iar cealalta zona se "ocupa" de excitare. Medicii au constatat ca la persoanele indragostite nu s-a inregistrat vreo activitate in nici una dintre cele doua zone.

"Avem informatii psihologice care sugereaza ca exista sisteme cerebrale diferite pentru sex si dragoste", a spus dr. Helen Fisher. Pana la un punct, cele doua devin legate. Persoanele indragostite au niveluri ridicate de dopamina.

Dopamina sporeste productia de testosteron, substanta responsabila pentru dorinta sexuala atat la femei, cat si la barbati. Acest lucru ajuta la explicatia de ce o persoana indragostita pare subit mult mai sexy. Exista diferente si in modul in care reactioneaza o femeie sau un barbat atunci cand se indragostesc. Cercetatorii au descoperit ca femeile indragostite au o activitate mai intensa comparativ cu barbatii in zona creierului care guverneaza amintirile, acesta fiind un mecanism feminin de a-si alege perechea. De aceea, femeia isi aminteste totul despre partener, fie daca sunt lucruri bune sau rele.

Citeste tot articolul in: Gandul

20 Februarie 20 07

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul