Persoanele casatorite fac mai mult sex


Revista medicala britanica "The Lancet" a publicat primul studiu global asupra comportamentului sexual.

Expertii sunt de parere ca rezultatele studiului vor spulbera miturile populare privind comportamentul sexual si vor ajuta la formularea unor noi politici de sanatate.

Printre perceptiile gresite infirmate de rezultatele studiului se numara si cea legata de faptul ca activitatea sexuala ar incepe mai devreme decat in trecut. De fapt, aproape oriunde in lume, oamenii au prima lor experienta la finele adolescentei (15-19 ani), femeile incepand ceva mai devreme.

Al doilea mit spulberat: promiscuitatea nu este determinanta in cazul bolilor cu transmitere sexuala; in realitate mai importante sunt saracia si educatia.



A treia concluzie-surpriza: persoanele casatorite au parte de cel mai mult sex. Casatoria devine insa un ritual amanat in timp, chiar si in tarile mai putin dezvoltate.

Si a patra: femeile nemaritate nu sunt neaparat mai expuse riscurilor de imbolnavire decat cele casatorite. Cele dintai au o posibilitate mai mare de a solicita sexul protejat. Potrivit studiului, in tarile dezvoltate e mai pronuntata egalitatea intre barbati si femei, in ceea ce priveste numarul de parteneri sexuali.

Daca in tarile occidentale, femeile si barbatii tind sa aiba aproximativ acelasi numar de parteneri, in Africa, de pilda, barbatii au partenere multe, in timp ce femeile - unul singur. Studiu a fost realizat in 59 de tari din lume.

(Livia Cimpoeru)

Sursa: Evenimentul Zilei

1 Noiembrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul