Paternitatea ii face pe barbati mai civilizati


Un studiu realizat de o echipa de cercetatori din Statele Unite a stabilit ca paternitatea reduce drastic nivelul de testosteron din organismul barbatilor, fapt care ii face pe acestia sa fie "mai civilizati", relateaza BBC News Online.

Oamenii de stiinta au comparat nivelul testosteronului din organismul barbatilor singuri, al celor casatoriti si al celor care au copii. in urma studiului, cercetatorii au stabilit ca la barbatii care au devenit tati nivelul testosteronului este extrem de scazut. Unul dintre experti a declarat ca aceasta scadere este modul in care natura "se asigura" ca barbatii se comporta intr-un mod civilizat si neagresiv cu nou-nascutul.


Cercetatorii de la mai multe universitati americane au efectuat studiul cu ajutorul a 126 de barbati cu varste cuprinse intre 21 si 38 de ani, carora le-au cerut sa completeze o serie de chestionare.

in plus, subiectilor studiului le-au fost recoltate, dimineata si dupa-amiaza, mostre de saliva pentru analize.

Dintre cei 126 de subiecti ai studiului, 66 erau necasatoriti si aveau in organism o cantitate mai mare de testosteron decat cei 30 de barbati casatoriti si fara copii care au facut obiectul cercetarii. Pe de alta parte, analizele au aratat ca cele mai scazute niveluri de testosteron s-au inregistrat in organismele celor 30 de barbati casatoriti si care aveau copii.

Echipa de cercetatori a precizat ca nivelul ridicat de testosteron este asociat cu eforturile depuse in vederea imperecherii, in timp ce nivelul scazut al acestei substante are legatura cu eforturile depuse in cadrul relatiilor si mai ales cu cele privind paternitatea. "Altfel spus, cantitatea redusa de testosteron din organismul unui barbat care a devenit tata reflecta retragerea acestuia din lupta pentru atragerea atentiei sexului feminin si implicarea lui in viata de parinte", au precizat cercetatorii.

Sursa: Libertatea

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul