Parul bebelusului da mamicii arsuri la stomac

/ / Modificat: 2017-09-27
Parul bebelusului da mamicii arsuri la stomac

Este un mit ciudat ce s-a pastrat de-a lungul timpului: femeile ce sufera de arsuri la stomac in timpul sarcinii vor avea bebelusi cu mult par. Medicii nu au reusit sa intervina in aceasta problema, pana de curand. In luna decembrie, cercetatorii de la Johns Hopkins University au condus un studiu pentru a linisti apele in privinta acestui proverb ce circula de atata timp.

Spre marea lor surpriza, ei au incheiat studiul in cele din urma, confirmandu-l. Studiul, publicat intr-o editie din Journal Birth, a urmarit 64 de femei insarcinate, dintre care 78% din ele au acuzat arsuri la stomac. Dupa ce aceste femei au dat nastere, doi observatori s-au uitat la fotografiile copiilor pentru a le stabili nivelul cresterii parului.

Din cele 28 de femei care au acuzat arsuri de stomac de la moderat la sever, 23 au avut bebelusi cu o lungime medie de par, iar 10 din 12 femei care nu au acuzat nici o arsura, au dat nastere unor bebelusi cu putin sau deloc par.

Alte studii au aratat faptul ca in sarcina, nivelele mari de estrogen si alti hormoni pot relaxa sfincterul de la baza esofagului, provocand arsuri. Aceiasi hormoni pot influenta si cresterea parului bebelusului, precum multe studii ne demonstreaza.

Kathleen Costigan, cea care conduse centrul de la Johns Hopkins a spus ca rezultatele au fost pentru toti un soc. Aceasta spune: "Am auzit de atatea ori aceasta poveste si de fiecare data am spus oamenilor ca nu este adevarat. Uite ca odata cu rezultatele studiului a venit si momentul in care trebuie sa recunosc ca am gresit".

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Par bebelus Arsuri la stomac

Articole recomandate

Citeste si despre