Parintii pot sta acasa cu copiii si dupa data de 15 mai

/ / Modificat: 2020-05-13
Parintii pot sta acasa cu copiii si dupa data de 15 mai

Parintii vor avea zile libere platite pentru supravegherea copiilor si duopa 15 mai. Ei vot putea sta acasa pana pana la incheierea anului scolar, pe 12 iunie, dupa cum au decis deputatii, miercuri, cu unanimitate de voturi.

Un amendament arata ca, pana la finalizarea tuturor restrictiilor impuse de epidemia cu COVID-19, prevederile prezentei legi se prelungesc pana la ridicarea tuturor restrictiilor.

Astfel, “prevederile prezentei ordonante de urgenta, inclusiv ale actelor normative care o modifica si/sau o completeaza ori care cuprind dispozitii care privesc aplicarea prevederilor sale, se aplica in continuare, fara intrerupere, de la data incetarii starii de urgenta instituite prin decret, potrivit art. 93 alin.(1) din Constitutia Romaniei, republicata, pentru toate domeniile de activitate in care se mentin restrictii, pana la ridicarea acestora, dar nu mai tarziu de data de 31 decembrie 2020."

Cine nu primeste zile libere

Potrivit unui alt amendament adoptat de comisie, nu pot primi zile libere:

  • Parintii care au raportul de munca suspendat pentru intreruperea temporara a activitatii angajatorului.
  • Legea nu se aplica nici in cazul in care celalalt parinte nu realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, cu exceptia situatiei in care este incadrat in grad de handicap grav sau accentuat si astfel este scutit de la plata impozitului pe venit.

Sursa: supermame.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijire copii

Articole recomandate

Citeste si despre