Parintii isi pot lua zile libere pana la incheierea anului scolar

/ / Modificat: 2020-05-06
Parintii isi pot lua zile libere pana la incheierea anului scolar

Comisia de munca si protectie sociala a decis ca parintii isi pot lua zile libere pentru ingrijirea copiilor pana la incheierea anului scolar, chiar daca Romania nu va mai fi in stare de urgenta.

  • Beneficiari sunt parintii care au copii cu varsta de pana la 12 ani.
  • Actul normativ se adreseaza si parintilor care au copii cu dizabilitati, cu varsta de pana la 26 de ani.

Zile libere pentru parinti pana la incheierea anului scolar

Comisia de munca si protectie sociala a dezbatut proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice, determinata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Actul normativ prevede acordarea de zile libere unuia dintre parinti pentru supravegherea copiilor, in situatia suspendarii cursurilor sau inchiderii temporare a unitatilor de invatamant unde acestia sunt inscrisi, ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situatii extreme decretate de autoritatile competente cu atributii in domeniu.

Potrivit unui amendament, "prin exceptie, in anul 2020, aceste prevederi se aplica si pe perioada imediat urmatoare incetarii starii de urgenta, pana la incheierea anului scolar."

Un alt amendament prevede ca pot beneficia de aceste prevederi parintii care au copii cu varsta de pana la 12 ani, inscrisi in cadrul unei unitati de invatamant sau au copii cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani (fata de 18 ani, cum era prevazut initial), inscrisi in cadrul unei unitati de invatamant, informeaza Agerpres.

Proiectul este pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, care este for decizional in acest caz. Anul scolar se va incheia pe 12 iunie.

Sursa: Agerpres

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti Zile libere Incheiere an scolar

Articole recomandate

Citeste si despre