Parintii din Targu-Jiu, obligati sa plateasca o taxa daca vor sa stea cu copiii bolnavi internati in spital

/ / Modificat: 2019-01-08
Parintii din Targu-Jiu, obligati sa plateasca o taxa daca vor sa stea cu copiii bolnavi internati in spital

Spitalul Judetean de Urgenta din Targu-Jiu a introdus o noua taxa pentru parintii care vor sa stea internati alaturi de copiii lor bolnavi.

Astfel, conducerea spitalului a decis sa introduca o taxa de 10 lei pentru parintii care vor sa fie alaturi de copiii lor bolnavi si au peste varsta de peste 3 ani.

Aceasta taxa este pentru cazare, iar in acest cost nu este inclusa si masa. În lipsa aparţinătorilor, copiii rămân în grija personalului specializat din spital.

“Taxa a fost introdusă cu data de 1 decembrie 2018. Este o taxă stabilită în conformitate cu normele la contractul cadru şi se referă doar la serviciile de cazare”, a declarat pentru presa locală Cătălin Vinescu, director finanţe.

Foarte multi parinti s-au aratat foarte revoltati de masura luata de reprezentantii spitalului, noteaza observatortv.ro.

"Nu sunt de acord cu această taxă pentru un copil micuţ. Cel puţin până la o vârstă de 10 - 11 ani nu mi se pare ok să impui taxă. Pentru un bunic, de exemplu, care trăieşte din pensie, e o sumă importantă", a declarat un părinte.

Reprezentanţii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu ar fi luat această decizie pentru a creşte bugetul unităţii spitaliceşti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre