Parintii care stau acasa cu copiii nu vor primi bani pe timpul vacantelor

/ / Modificat: 2020-03-24
Parintii care stau acasa cu copiii nu vor primi bani pe timpul vacantelor

Parintii care aleg sa stea acasa cu copiii dupa ce scolile si gradinitele au fost inchise din cauza pandemiei de coronavirus vor primi 75% din salariul de baza.

In luna aprilie parintii vor primi, insa, doar o parte din bani, deoarece acest lucru nu se aplica si zilelor lucratoare care pica in perioada vacantelor scolare. Iar vacanta de primavara este programata in perioada 4 aprilie – 21 aprilie 2020, scrie avocatnet.ro.

Parintii nu vor primi bani pe perioada vacantelor

"Se stabilesc ca zile libere platite pentru unul dintre parinți (…) zilele lucratoare pana la incetarea situatiei de urgenta decretata, cu exceptia zilelor lucratoare din perioada vacantelor scolare," scrie in HG nr. 217/2020.

Asta inseamna ca in zilele lucratoare cuprinse intre 4 - 21 aprilie parintii nu vor mai putea sta acasa cu copiii primind indemnizatia de 75% din salariu, chiar daca este declarata stare de urgenta si cursurile sunt suspendate. Exceptie vor face zilele de 17 aprilie (Vinere Mare) si 20 aprilie (a doua zi de Paste), pentru ca acelea sunt zile libere de la stat.

In restul perioadei de vacanta, parintii vor fi nevoiti sa se intoarca la munca sau sa ceara concediu de odihna.

Daca parintele care solicita aceste zile libere platite are posibilitatea sa lucreze in regim de telemunca, atunci acesta nu va putea solicita zile libere pentru a sta cu copilul acasa.

Pentru a beneficia de zile libere platite pe toata perioada in care copiii nu merg la scoala, unul dintre parinti (cel care ramane in campul muncii) va trebui sa semneze o declaratie pe proprie raspundere din care sa reiasa ca nu a depus si el o astfel de cerere la locul de munca.

Sursa: avocatnet.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Zile libere Bani Parinti

Articole recomandate

Citeste si despre