Parintii ar putea primi libere platite si in vacanta de vara

/ / Modificat: 2020-04-29
Parintii ar putea primi libere platite si in vacanta de vara

Parintii ar putea primi libere platite pentru  asta acasa cu copiii si pe perioada vacantei de vara. 

Masura se gaseste intr-un proiect de lege propus recent pentru adoptare la Camera Deputatilor, care deja a trecut de Senat. Astfel, documentul trebuie doar sa primeasca votul favorabil al deputaților pentru a trece de Parlament si apoi sa ajunga pe masa presedintelui, informeaza avocatnet.ro.

In legea care permite parintilor sa ceara libere platite de la angajator, cand cursurile scolare sunt suspendate, va aparea o prevedere ce va permite acordarea liberelor inclusiv in vacanta de vara, chiar daca Romania nu va mai fi in stare de urgenta.

Conform regulilor actuale, parinții pot cere libere platite pana pe 12 iunie 2020, adica pana la incheierea cursurilor aferente anului scolar 2019-2020. 

Libere platite si in vacanta de vara

Din moment ce vacanta de vara face parte de calendarul oficial al anului scolar 2019-2020, rezulta ca modificarea pregatita de deputați va permite parintilor sa ia libere platite si in perioada 13 iunie - 13 septembrie 2020.

Parintii pot cere libere platite angajatorului daca au copii in varsta de pana la 12 ani si daca locul de munca ocupat este incompatibil cu munca la domiciliu sau telemunca.

Sursa: avocatnet.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti Vacanta de vara

Articole recomandate

Citeste si despre