Parinti, intre munca de-acasa si ingrijirea copiilor: "M-am prabusit plangand pe podeaua din bucatarie"

/ / Modificat: 2020-05-14
Parinti, intre munca de-acasa si ingrijirea copiilor:

Pe retelele de socializare ale germanilor, multi parinti au povestit cum este viata in carantina, intre munca de acasa, scoala la domiciliu si ingrijirea copiilor. Oamenii se declara de-a dreptul epuizati, scrie Deutsche Welle.

"M-am prabusit plangand pe podeaua din bucatarie," scrie o mamica. "Parintii sunt oameni care poate chiar inainte de debutul pandemiei erau cu nervii la pamant," povesteste altcineva.

De doua luni de zile multi parinti din toata lumea lucreaza de-acasa, cu copiii in grija lor, dupa ce scolile si gradinitele s-au inchis, din cauza pandemiei de COVID-19. 

Sociolog: Reprezentantele sexului frumos se intorc inapoi cu trei decenii

Unele cuplurile cu copii povestesc ca ajung sa le dea celor mici inghetata la micul dejun, sunt inconjurati de munti de piese lego in camera de lucru si ca e aproape imposibil sa participe la sedinte nederanjati, mai relateaza Deutsche Welle.

Intr-o emisiune TV, sociologul Jutta Allmendinger a vorbit despre o "retraditionalizare" prin care reprezentantele sexului frumos se intorc inapoi cu trei decenii. Multe mame duc greul masurilor de combatere a pandemiei, afirma si presedintele Grupului evanghelic pentru familie (eaf), Martin Bujard, potrivit edupedu.ro.  Femeile ajung sa lucreze zilnic intre 12 si 13 ore pentru copii, familie si angajator, iar multe au ajuns la limita.

Parintii, nu numai cei de pe retelele de socializare, cer ajutoare banesti, solicitare pe care Partidul Verzilor din Germania o sustine. Martin Bujard propune o reducere a programului de lucru pentru oricare dintre parinti si acordarea unor compensatii pentru cei care inainteaza asemenea cereri.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ingrijire copil Parinti Pandemia covid

Articole recomandate

Citeste si despre