Opt scoli din Franta, inchise din nou dupa ce un elev a fost depistat cu coronavirus

/ / Modificat: 2020-05-18
Opt scoli din Franta, inchise din nou dupa ce un elev a fost depistat cu coronavirus

Pe 11 mai, Franta a redeschis gradinitele si scolile primare. Dupa numai o saptamana, sapte unitati de invatamant publice si una privata din orasul Roubaix, aflat in nordul Frantei, la granita cu Belgia au fost inchise, dupa ce un elev a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Aproximativ 70 de cazuri au fost depistate in scoala de la reluarea cursurilor pentru elevii din clasele primare.

Autoritatile incearca sa stabileasca acum cu cine a intrat copilul in contact. Acestea au spus ca majoritatea scolilor afectate se vor redeschide pana pe 25 mai, scrie Daily Mail.

Doar o treime dintre elevi au participat la cursuri

Franta face eforturi pentru redeschiderea scolilor publice, in ciuda ingrijorarii parintilor care se tem ca micutii lor nu pot fi protejati in mod adecvat.

Aproximativ 40.000 de scoli si gradinite au fost autorizate sa se redeschida saptamana trecuta, fara ca participarea la ore sa fie obligatorie. 

Autoritatile franceze au precizat ca o treime dintre elevi au participat la cursuri, restul continuand sa invete de acasa.

Ministrul francez al Educatiei, Jean-Michel Blanquer, a declarat ca pana in prezent au fost depistate aproximativ 70 de cazuri de coronavirus in scolile in care au fost reluate cursurile.

Avand in vedere ca perioada de incubatie a virusului este de cateva zile, este "posibil" ca elevii sa fi fost infectati inainte de redeschiderea scolilor, a mai spus ministrul francez.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Franta Scoli Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre