OMV Petrom a donat 10 milioane de euro pentru constructia primului spital de oncologie si radioterapie pediatrica din Romania

/ / Modificat: 2019-02-16
OMV Petrom a donat 10 milioane de euro pentru constructia primului spital de oncologie si radioterapie pediatrica din Romania

OMV Petrom sustine constructia primului spital de oncologie si radioterapie pediatrica din Romania si a donat 10 milioane de euro, a anuntat Asociatia Daruieste Viata. 

OMV Petrom a donat 10 milioane de euro pentru constructia primului spital de oncologie si radioterapie pediatrica din Romania, proiect pe care Asociatia Daruieste Viata a început sa-l realizeze în curtea Spitalului "Marie Curie".

Asociatia Daruieste Viata si-a asumat misiunea de a ridica primul spital de oncologie si radioterapie pentru copiii diagnosticati cu cancer din Romania. Este pentru prima data cand, în Romania, un ONG construieste un spital de la zero, exclusiv din donatii si sponsorizari. 

Potrivit calculelor Asociatiei, suma estimata pentru constructia spitalului este de 16 milioane de euro, iar pentru echipamente: 10 milioane de euro.   Suprafata cladirii va avea 12.000 mp, cu opt sali de operatie, sectii de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie si terapie intensiva.  

Spitalul Daruieste Viata va contine:  Radioterapie: doua buncare la subsol, plus spatiile de pregatire pacienti Spatiu pentru un nou RMN si un nou CT, cu spatii dedicate anestezierii pacientului copil Oncologie - ambulator si internare continua (parter si etaj 1) Hemato- oncologie: saloane si 5 camere sterile (etaj 2) Chirurgie (etaj 3) Neurochirurgie (etaj 4) Terapie intensiva (etaj 5) Bloc operator cu 8 sali de operatie (etaj 6) Numar paturi: 200. 

Donatiile se pot face: online, lunar sau o singura data, pe Bursa de Fericire - platforma de strangere de fonduri; prin comanda unui produs din Colectiile Bursa de Fericire, iar donatia se transforma în caramizi pentru Spitalul „Daruieste Viata”; prin crearea propriului eveniment prin care se vor strange fonduri pentru Spital cu ajutorul celor dragi. Donatii mai pot fi facute prin SMS cu mesajul SPITAL la 8864 (4 euro/luna) si/sau la 8844 (2 euro/luna). Companiile cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro pot redirectiona 20% din impozitul pe profit catre Daruieste Viata. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre