O treime din cuplurile din Romania nu au auzit de prezervativ sau pilula


Doar 5% din populatia Romaniei este bine informata in legatura cu transmiterea si prevenirea virusului HIV/SIDA.

Acesta este unul din rezultatele Studiului Sanatatii Reproducerii in Romania. Numai 20% din intervievati ar accepta sa iasa cu o persoana infectata cu acest virus. Lucrurile stau mult mai rau in ce priveste celelalte boli cu transmitere sexuala (sifilis, gonoree, herpes genital, Trichomonas, Chlamidya) despre care abia daca s-a auzit.

Desi s-a inregistrat o crestere semnificativa a utilizarii metodelor contraceptive moderne (pilule contraceptive, prezervativ, sterilet, spermicide), o treime din cupluri nu folosesc nici una din metode, iar alta treime folosesc metode traditionale, in special coit intrerupt.In ceea ce priveste rata totala a avorturilor, mai este mult de lucru in mediul rural, chiar daca s-au inregistrat scaderi semnificative. Cat priveste serviciile medicale, pacientii sunt nemultumiti de conditiile hoteliere si de curatenie, dar sunt in general multumiti de prestatia personalului medical, de informatiile despre afectiunile pe care le prezinta si de confidentialitate.

Femeile din Romania nu mai fac copii asa de timpuriu. Varsta primului nascut s-a mutat intre 25 si 29 de ani. Studiul Sanatatii Reproducerii in Romania 2004 a fost efectuat pe un esantion de aproximativ 4.500 de femei si 2.300 de barbati cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul