O tanara nevazatoare, data afara din mai multe magazine pentru ca era cu cainele insotitor

| | Modificat: 2019-06-12 16:25:07

O tanara nevazatoare din Bucuresti a intampinat numai probleme si a fost data afara din mai multe magazine pentru ca era insotita de cainele sau.

Dar Brailey, un labrador antrenat sa ghideze persoanele care nu vad, este, practic, singurul ei ajutor.

caine-insotitor

Un reportaj realizat pentru Observator de la Antena 1, a aratat ce greutati intampina aceste persoane cu dizabilitati. Fata a fost insotita in mai multe magazine, unde i-a fost interzis accesul pentru ca nu avea voie sa intre cu cainele.

caine

"N-aveti voie cu cainele ala! De unde sa stiu ca dansa nu are vedere? Dar scrie clar pe caine! Dumneavoastra credeti ca stau sa citesc ce scrie pe caine?" a fost reactia unui agent de paza dintr-un complex comercial din Capitala, care stia doar atat: cainii nu au voie in magazin.

Ce spune legea

Legea spune, insa, altceva. "Nr. 448 din 6 decembrie 2006 Cainele-ghid care insoteste persoana cu handicap grav are acces liber si gratuit in toate locurile publice si in mijloacele de transport".

"Brailey e ochii mei, exact cum a spus cineva, 6 picioare si doi ochi! Pentru mine, o provocare e fiecare zi, fiecare traseu! Oameni care au spus in mijloacele de transport: Nu sta cu catelul langa mine! I-as ruga sa se puna putin in locul nostru pentru ca destinul si viata asta oricand iti poate da o lectie!," a spus, cu un gust amar, Anca Ilie.

Pregatirea unui astfel de caine si intretinerea lui costa peste 3000 de euro anual.

Cei care restrictioneaza accesul persoanelor insotite de un caine ghid pot primi amenzi de pana la 20.000 de lei. In Romania, exista peste 800 de mii de persoane cu dizabilitati.

Taguri Tanara nevazatoare Caine insotitor

Articole de la parteneri

Silueta perfecta 1  controlul apetitului. Capsule pentru slabit din plante naturale.

Silueta perfecta 1 controlul apetitului. Capsule pentru slabit din plante naturale.

Ajuta la scaderea poftei de mancare, menținerea senzației de sațietate, fara reacții adverse.

Biomicin Forte - antibiotic natural.

Biomicin Forte - antibiotic natural.

Antibacterian natural impotriva infecțiilor respiratorii. Formula pe baza de uleiuri esențiale pentru eliminarea bacteriilor de la nivelul tractului respirator. Acționeaza si impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice.

Ginosept - Protejeaza natural sanatatea intima!

Ginosept - Protejeaza natural sanatatea intima!

Ovule naturale, din plante medicinale, eficiente impotriva infecțiilor intime.

Citeste si despre