O mama risca sa-si piarda copilul! O instanta din Romania a decis sa-l dea tatalui, desi nu l-a recunoscut

/ / Modificat: 2019-08-14
O mama risca sa-si piarda copilul! O instanta din Romania a decis sa-l dea tatalui, desi nu l-a recunoscut

O romanca de 34 de ani din Focsani l-a cunoscut acum patru ani pe tatal copilului sau, un tanar care lucra, la fel ca si ea, in domeniul IT, intr-o corporatie din Marea Britanie.

Dupa un an de relatie, femeia a ramas insarcinata. Dar iubitul sau nu a dorit copilul si a fost nevoita sa renunte la sarcina.

Foto:Libertatea

Dupa cateva luni, tanara a ramas din nou insarcinata, dar relatia de cuplu se deteriorase foarte tare. Aceasta a fost nevoita sa se mute din casa iubitului ei, dupa ce a aruncat-o in strada, in plina iarna si a devenit mama unui baietel, scrie Libertatea.

Si-a recunoscut copilul dupa efectuarea testului de paternitate

Acesta nu si-a recunoscut copilul, care oricum a fost inregistrat de la inceput la Primaria Focsani. Chiar si dupa testul de paternitate, barbatului nu i-a pasat de micut si nici nu i-a platit pensia alimentara stabilita de instanta din Anglia.

Din pacate, romancei i-a expirat contractul de munca in Marea Britanie si a decis sa revina in Romania. Dar a obtinut un alt contract in Spania si, o perioada, a locuit si in Spania si in Romania.

Inainte de a pleca din Anglia, Diana s-a reprezentat singura in instanta din Londra si a incercat sa explice de ce a fost nevoita sa isi gaseasca de munca in alta tara.

"Judecatoarea m-a ignorat, ba chiar a inceput sa rada, m-am simtit discriminata si mi-am dat seama ca ma vede ca pe o imigranta si nimic mai mult," a spus Diana pentru Libertatea.

Iubitul i-a facut plangere pentru rapire internationala

In noiembrie 2018, Diana a deschis proces in Romania, pentru obtinerea exclusiva a drepturilor parintesti, dar dosarul are primul termen abia in noiembrie 2019.

Intre timp, fostul iubit a reclamat-o la o alta instanta din Romania pentru rapirea internationala de copii si cere sa ii fie incredintat baietelul in varsta de doi ani.

"Stie ca singurul mod de a ma rani este sa-mi ia copilul si, evident, pe de alta parte, e problema de pensie alimentara. El a inceput sa ma dea in judecata abia dupa ce i-am cerut pensie alimentara. Desi nu cred ca s-ar ingriji vreodata. Este o incalcare a drepturilor omului," marturiseste mama.

"E in interesul copilului, cand n-a locuit niciodata cu tatal?"

Dosarul s-a judecat, iar un judecator de la Tribunalul Bucuresti a decis ca micutul sa ajunga la tata, in Marea Britanie. Justificarea instantei a fost ca s-a tinut cont de interesul superior al minorului.

"E in interesul suprem al copilului cand n-a locuit niciodata cu tatal si a fost numai la mine? Si sa-l trimita in Anglia unde nu a fost indicata nicio adresa..., spune cu durere in suflet Diana.

Avocatii mamei sunt decisi sa mearga pana la CEDO, daca instantele din Romania nu ii vor da tinerei castig de cauza.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama

Articole recomandate

Citeste si despre