O fetita de 4 ani a murit din cauza uscatorului de rufe

/ / Modificat: 2018-11-06
O fetita de 4 ani a murit din cauza uscatorului de rufe

O fetita in varsta de 4 ani din Oklahoma a murit electrocutata dupa ce s-a atins de uscatorul de rufe.

Lily Minyard se juca cu catelul sau. Acesta s-a bagt dupa uscatorul de rufe si fetita a incercat sa-l scoata de-acolo. Dar nu a mai apucat pentru ca a atins un cablu al uscatorului si s-a electrocutat. Micuta a fost dusa de urgenta la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.

Acesta nu este singurul caz. Alti copii au fost electrocutati de uscatoare.

Un baietel de zece ani din Huston a avut aceeasi soarta. Se juca si s-a ascuns in spatele uscatorului."Era vanat, ochii lui erau deschisi, dar nu mai era in viata," a povestit mama baiatului.

Este si cazul unei fetite de aceeasi varsta care s-a electrocutat in timp ce incerca sa gaseasca niste pisoi ascunsi in spatele uscatorului de rufe.

Medicii avertizeaza ca ar trebui sa existe doua preocupari importante ale parintilor pentru saibe si uscatoare. Acestea pot provoca sufocare si electrocutare.

Asta spune Danelle Fisher, seful sectiei de Pediatrie la Centrul de Sanatate Providence din Santa Monica, California. "Saibele si uscatoarele atrag pericole pe care oamenii nu le cred intotdeauna," a spus ea.

Nu numai cablurile defecte sunt o problema. "Uscatoarele sau masinile de spalat sunt periculoase deoarece copiii se pot baga inauntru si raman fara aer," a mai explicat aceasta.

Daca aceste electrocasnice au sistem de siguranta este bine sa-l folosesti, pentru siguranta copilului tau. Si mai asigura-te ca nu exista cabluri pe-afara.

In cele din urma, este important sa discuti cu copilul despre siguranta masinii de spalat si a uscatorului. "Copiii ar trebui intotdeauna sa fie invatati ca saibele si uscatoarele nu sunt jucarii. Lor li se pare distractiv, dar nu ar trebui sa aiba acces la ele," a mai spus medicul.

Nu este nevoie sa intri in detalii grafice despre ce se poate intampla cu copilul, dar intelege simpla expresie "Poti sa te ranesti."

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Electrocutarea la copii Pericole Pericole casa copii

Articole recomandate

Citeste si despre