O fetita de 12 ani din Oradea, infectata cu COVID-19, a cerut sa fie internata pentru a-si proteja mama

/ / Modificat: 2020-07-28
O fetita de 12 ani din Oradea, infectata cu COVID-19, a cerut sa fie internata pentru a-si proteja mama

Medicii si asistentele de la Spitalul Municipal din Oradea, sectia Boli Infectioase, au ramas profund impresionati de gestul unei fetite in varsta de 12 ani, care le-a oferit o lectie de viata! Fetita a insistat sa fie internata la spital dupa ce a fost confirmata pozitiv cu COVID-19 pentru a-si proteja mama care sufera de o afectiune oncologica. 

Confirmata cu Covid dupa intalnirea cu o prietena care avea coronavirus fara sa fi stiut, Ariana a decis sa se interneze de dragul mamei, care o creste singura in urma unei tragedii in familie. 

"La mijlocul lunii iulie ne-am intalnit pe o terasa, in oras, cu niste prieteni din Cluj, cu care am petrecut cam doua ore. Fetita lor, cu care Ariana s-a jucat, a fost descoperita cu coronavirus dupa o zi. Prin Directia de Sanatate Publica ni s-a cerut testarea amandurora, si a mea, si a Arianei", a povestit pentru ebihoreanul.ro mama fetei.

"Ne-a sunat doamna dr. Mariana Ferician, de la DSP. Ne-a spus ca, fiind asimptomatica, fetita poate ramane in izolare la domiciliu, la fel si eu, dar ca poate fi si internata la Infectioase, iar alegerea este a mea. M-am panicat, n-am mai putut dormi toata noaptea. Ariana s-a ingrijorat si ea, avand in vedere problemele mele de sanatate...".

In urma cu doi ani, in iunie 2018, femeii i-a fost descoperita o afectiune oncologica serioasa. A si fost operata la Oradea, pentru extirparea unei tumori, apoi a urmat patru sesiuni de chimioterapie la Cluj, dupa care a continuat tratamentul la Oradea. "Medicii din Cluj mi-au spus ca pot face terapia si aici, sa nu mai bat drumul pana la Cluj, cu cheltuieli si oboseala". 

"Stie de pe net ca persoanele asimptomatice pot transmite virusul"

"Inca de la aflarea rezultatului, Ariana a hotarat ca se interneaza, mi-a zis ca vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boala, dar stie de pe net si de la televizor ca si persoanele asimptomatice pot transmite virusul", explica mama fetitei.

"In 12 ani nu ne-am despartit niciodata. Ariana s-a nascut fara tata, sotul meu a murit intr-un accident rutier cand eram insarcinata in luna a treia. La 3 ani a fost suspectata de leucemie, am stat internata cu ea, si aici, si in Cluj, unde din fericire s-a concluzionat ca avea doar intoleranta la lactoza. De cand s-a nascut, vreme de 12 ani, i-am dat toata dragostea, la fel si ea mie".

A doua zi, vineri, cu speranta ca poate testele au fost gresite, oradeanca a hotarat repetarea lor, mai ales ca sefii de la serviciu s-au oferit sa acopere costurile. "Vineri, pe 17 iulie, fiindca deja eram izolate la domiciliu, au venit de la DSP sa ne ia noi probe. Sambata dimineata, doctorita Ferician m-a sunat din nou. Nu a fost nicio greseala: eu nu aveam Covid, dar fetita da. Mi-a repetat ca nu poate lua decizii in locul meu, dar ne roaga sa nu iesim din casa".

Dupa ce fetita a repetat ca "nu vreau sa dau virusul la mama", epidemiologul a trimis o ambulanta. "Am iesit in curte plangand. Pana sa vina ambulanta au trecut 10 minute, cand a ajuns eram epuizata. A iesit si o vecina sa ne imbarbateze, iar echipajul ne-a promis ca vor avea grija maxima de Ariana. Am vrut s-o insotesc pana la Infectioase, dar nu s-a putut".

Din acea dimineata de sambata, 18 iulie, femeia nu si-a mai vazut fetita, dar isi vorbesc la telefon zilnic, de nenumarate ori. "Imediat ce a ajuns la spital m-a sunat sa-mi spuna ca doar pe dinafara nu arata bine cladirea, dar inauntru e foarte curat, iar salonul, in care la inceput era singura (n.r. - acum are doua colege), are paturi moderne, televizor, frigider... Mi-a trimis si poze cu incaperea, ca sa stau linistita in privinta asta".

Ariana vrea sa devina medic pediatru 

Ariana are visul ei, si anume sa devina medic pediatru.

 "La sfarsitul clasei a V-a, au fost rugati toti copiii din clasa sa scrie intr-un carnetel, pe care il vor redeschide la sfarsitul clasei a VIII-a, ce vor sa se faca atunci cand vor fi mari. Ariana a scris ca vrea sa fie medic pediatru, ca sa ajute copiii, la fel cum a fost ajutata si ea cand a fost bolnava, la 3 ani", povesteste mama. Acum, cand are nevoie din nou de grija unor medici, hotararea sa este si mai ferma...

Sursa: https://www.ebihoreanul.ro/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre