Nu le mai dati copiilor jucarii vechi!

/ / Modificat: 2018-11-05
Nu le mai dati copiilor jucarii vechi!

Multi copii se joaca cu jucarii vechi, primite de la rude sau luate de la magazine second-hand. Chiar daca economisiti o suma de bani, nu este in beneficiul copilului. Un studiu recent arata ca unele dintre ele contin substante periculoase.

Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii britanice Plymouth au analizat 200 de jucarii vechi. Ei sustin ca, la vremea la care au fost fabricate aceste jucarii, nu existau reguli atat de stricte, in privinta materialelor din care au fost facute.

Substantele periculoase din jucarii

Cadmiu, bariu, brom, plumb, seleniu. Acestea sunt substante periculoase pentru copii chiar si la niveluri scazute. Ele se regasesc din abundenta in trenuletele, masinutele si puzzle-urile cu care se jucau mai demult parintii lor.

Acestea sunt, insa, foarte perculoase pentru copii. Daca vor inghiti chiar si numai bucati de plastic din aceste jucarii, cei mici se pot confrunta cu probleme serioase de sanatate. Ajunse in stomac, acestea se dezintegreaza si elibereaza elementele chimice periculoase.

Noile directive internationale au interzis producatorilor sa mai foloseasca elementele periculoase din jucarii.

Studiul a fost realizat de aceeasi echipa care a avertizat ca nu este bine sa se bea din pahare vopsite pentru ca si acestea contin cantitati mari de substante periculoase.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jucarii Jucarii bebelus Jucarii beneficii

Articole recomandate

Citeste si despre