Noua mii de copii vor ramane la toamna fara un loc la gradinita


Noua mii de copii din Bucuresti nu au locuri in gradinite de la toamna. Parintii bat deja la usile unitatilor de invatamant prescolar, desi inscrierile vor incepe oficial de la 1 iunie. La inceputul acestui an scolar, in Bucuresti, 11 mii de copii de grupa mica nu au prins un loc la gradinita. Pentru ca situatia sa nu se repete, Inspectoratul Scolar al Capitalei a solicitat primariilor sa gaseasca spatii noi pentru constructii de gradinite. Terenuri nu s-au gasit, dar s-au alocat bani de la Guvern pentru extinderea spatiilor in 40 de gradinite.

Cu toate acestea, pentru 9 mii de copii bucuresteni nu sunt locuri in gradinite de la toamna. Criza locurilor in gradinite va fi amplificata si de noile directive ale Uniunii Europene.

Acestea prevad ca intr-o gradinita sa existe sali separate pentru joaca, masa si somn. in majoritatea gradinitelor bucurestene nu se respecta aceste directive, iar daca normele s-ar pune in aplicare, atunci ar fi si mai putine spatii pentru prescolari.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul