Nou studiu. Cand sunt bolnavii de coronavirus cei mai contagiosi

/ / Modificat: 2020-04-03
Nou studiu. Cand  sunt bolnavii de coronavirus cei mai contagiosi

Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele testata pozitiv pentru Covid-19 au "eliminat" sau secreta virusul la "niveluri ridicate" in prima saptamana de simptome. Astfel, pacientii cu coronavirus sunt cei mai infectiosi atunci cand au simptome usoare, a demonstrat un nou studiu.

Perioada de contagiozitate se incheie la 8 zile dupa aparitia simptomelor, sau la 11 zile in cazurile critice. Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat noua adulti tineri si de varsta medie, cu simptome relativ usoare de Covid-19. Toti au fost pozitivi si au fost tratati pentru simptome usoare ale tractului respirator superior la un spital din Munchen, Germania, scrie thesun.co.uk.

In primele 8 zile pacientii sunt cei mai contagiosi

Oamenii de stiinta au analizat probele luate din gat si plamani, mucusul din tractul respirator si scaun, cat si sangele si urina pacientilor, pe toata perioada internarii. Acestia au observat ca nivelul viremiei in prima saptamana in care pacientii au prezentat simptome a ajuns la nivel maxim. Insa dupa numai 8 zile, doar urme ale virusilor au mai putut fi observate in gatul si plamanii pacientilor, ceea ce inseamna ca acestia au fost contagiosi doar pana in acel moment.  Dar au fost si doi dintre pacientii care prezentau simptome mai severe si prezentau unele semne de pneumonie, virusul a persistat pana in ziua a zecea sau a unsprezecea.

In studiul publicat in revista Nature, oamenii de stiinta au mentionat ca, dupa aceste zile, atat in probele de urina cat si in cele de sange nu au mai fost gasite urme de virus.

Sursa: thesun.co.uk

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Studiu Bolnavi coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre