Nou nascutii romanilor din Spania primesc cate 2500 de euro


Romanii cu drept de sedere in Spania, vor primi cate 2500 de euro pentru fiecare nou nascut sau copil adoptat. Acest lucru se va intampla daca proiectul de lege initiat de Guvernul Zapatero va trece prin Parlamentul Spaniol.

Ajutorul pe care guvernul spaniol vrea sa il ofere reprezinta o prestatie economica unica si care poate consta in plata unica a sumei de 2500 euro pentru copilul nascut sau adoptat dupa 03.07.2007. Plata este necontributiva, aceasta insemnand ca de aceasta suma vor putea sa beneficieze si persoanele care nu au contribuit la Sistemul de Securitate Sociala din Spania.

Plata se va mai putea face printr reducerea din declaratia de venituri anuala in cazul persoanelor care pot sa prezinte astfel de declaratii.

Pentru obtinerea acestui ajutor trebuie prezentata o solicitare, la Agencia Tributaria (Circa Financiara) sau CAISS (Biroul de Consiliere si Informare al Securitatii Sociale) din zona de resedinta.

Conditia necesara pentru a beneficia de acest ajutor din partea statului spaniol, este ca dreptul de rezidenta in Spania sa fie obtinut cu cel putin doi inainte de nasterea sau infierea copilului. De prevederile legii vor beneficia si romancele care au obtinut cetatenia spaniola.

Solicitarea pentru acest ajutor se poate face pe formularul E140 accesibil de pe site-ul www.agenciatributaria.es in cazul persoanelor care sunt asigurate in Sistemul de Securitate Sociala din Spania, sau formularul E141 accesibil de pe acelasi site sau de pe site-ul www. seg-social.es pentru persoanele neasigurate.

Citeste tot articolul in: Ziare.com   

24 Augu st 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul