Nestle retrage 30 de milioane de cutii cu lapte pentru sugari


Cocernul Nestle a decis sa retraga, numai de pe piata italiana, 30 de milioane de cutii cu lapte pentru sugari, dupa ce in laptele respectiv a fost gasita o substanta chimica folosita in procesul de tiparire a etichetelor.

Nestle a decis totodata sa retraga lapte si de pe pietele din Franta, Spania si Portugalia.

Alerta a survenit la sfarsitul lui iunie, in momentul in care un esantion de lapte pentru copii marca Nestle a aratat urme de isopropil thioxanthone, o substanta chimica folosita in tehnica fotografica si tipografica.

Substanta este folosita la tiparirea inscrisului care apare pe cutiile din carton, insa nu se stie, cum, substanta a patruns si in lapte.


Nu este clar riscul pe care-l reprezinta substanta respectiva la adresa sanatatii copilului.Politia forestiera din Italia, care raspunde de agricultura, s-a implicat in aceasta chestiune in luna octombrie, deoarece nimeni nu parea sa-i dea nici o importanta.

Initial, politia a incercat sa confiste doua milioane de litri de lapte pentru sugari, insa Nestle s-a declarat acum de acord sa retraga de pe piata 30 de milioane de litri.

Sursa

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul