Nereguli la clinica dentara unde un copil a intrat in coma. Nu avea autorizatie pentru anestezii totale

/ / Modificat: 2020-02-11
Nereguli la clinica dentara unde un copil a intrat in coma. Nu avea autorizatie pentru anestezii totale

Clinica stomatologica din Pitesti, unde un copil de 4 ani a intrat in coma dupa un tratament dentar a fost amendata. Copilului i s-a facut anestezie totala desi cabinetul nu avea autorizatie pentru asa ceva. 

La solicitarea Ministerului Sanatatii, inspectorii sanitari din cadrul DSP Arges au verificat  conditiile in care s-a acordat asistenta medicala copilului, respectarea protocoalelor medicale si a legislatiei in vigoare privind acordarea anesteziei, autorizatia sanitara de functionare a clinicii, conditiile igienico–sanitare din unitate, se arata intr-un comunicat de presa remis catre Agerpres.

Clinica nu avea autorizatie sa faca anestezie totala

Din ancheta a reiesit ca micutului i s-a facut anestezie totala, cu toate ca acest cabinet nu avea voie, conform autorizatiei de functionare, sa faca anestezie totala, daca nu detine si o sectie ATI.

"Din primele verificari, parintii s-au prezentat cu copilul in data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitesti. Clinica stomatologica are autorizatie sanitara de funcţionare (ASF) eliberata de DSP Arges cu nr. 170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultatii si tratamente in specialitatile medicina dentara si ortodontie. Din ASF nu reiese ca acest cabinet ar avea in structura de functionare o sectie de ATI," precizeaza Ministerul Sanatatii.

Clinica stomatologica a fost amendata cu 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate inscris in Autorizarea Sanitara de Functionare.

Politia a inceput o ancheta

Anchetatorii s-au autosesizat dupa ce pacientul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului de Pediatrie din Pitesti. In acest caz a fost deschis un dosar penal in rem pentru vatamare corporala din culpa.

In ce stare se afla copilul

Starea copilului este extrem de grava, este internat la reanimare, intubat si ventilat mecanic. El fost resuscitat dupa un stop cardio-respirator, au declarat reprezentantii Spitalului Grigore Alexandrescu. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pitesti Ministerul sanatatii

Articole recomandate

Citeste si despre