Muzica lui Mozart a ajutat-o pe o femela de elefant


Gratie muzicii lui Mozart, Suma, o femela de elefant de la gradina zoologica din Zagreb, a reusit sa treaca peste supararea cauzata de moartea partenerului sau, Patna, cu care a impartit ultimii zece ani, relateaza AFP.

Conducerea a constatat ca muzica clasica ii face bine lui Suma din intamplare, in timpul unei ceremonii recente organizate pentru a marca 81 de ani de la infiintarea gradinii zoologice, a explicat directorul Mladen Anic.

"Am organizat un concert chiar in fata tarcului lui Suma. La inceput, era nervoasa si arunca pietricele si praf in directia participantilor" la spectacol, a povestit el.


Insa de la primele acorduri de Mozart, s-a calmat, a inchis ochii si a ascultat fara sa miste tot concertul.

"A fost fascinant. Am inteles imediat", a adaugat Anic, care a cerut imediat instalarea unui sistem hi-fi in "casa" lui Suma.

Femela, care de la moartea lui Patna nu mai manca decat foarte putin si era deprimata in permanenta, si-a regasit pofta de mancare si reuseste sa se consoleze cu muzica lui Mozart, insa asculta cu placere si Vivaldi, Bach sau Shubert.

ROMPRES

4 iu

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul