Monica Anisie: 150 de milioane de RON pentru achizitii de dispozitive pentru copiii din mediile dezavantajate

/ / Modificat: 2020-05-05
Monica Anisie: 150 de milioane de RON pentru achizitii de dispozitive pentru copiii din mediile dezavantajate

Ministerul Educatiei a initiat un proiect de Hotarare de Guvern prin care se aloca fonduri pentru achizionarea de dispozitive care sa ajute copiii din mediile dezavantajate sa participe la cursurile online. 

"Ne pregatim pentru toamna"

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat ca este vorba de suma de 150 de milioane de RON, in conditiile in care aproximativ 250.000 de elevi au nevoie de echipamente pentru invatamantul online.

"Ne pregatim pentru toamna, ca sa avem echipamentele necesare pentru ca toti copiii sa aiba acces la invatamantul online, iar pe de alta parte ne pregatim cu masuri de siguranta si cu masuri pentru formarea profesorilor. Sa-i sprijinim si pe profesori pentru a putea realiza un invatamant de calitate, pentru a putea realiza lectii cu elevii in asa fel incat sa nu ne gaseasca nepregatiti.

Noi am facut o statistica initiala la Ministerul Educatiei. Am solicitat inspectoratelor scolare sa prezinte o situatie si cam 250.000 de copii au nevoie de echipamente pentru a putea sa faca educațtie online si aceste echipamente noi le achizitionam si cu internet pentru 2 ani platit, pentru a nu existe probleme," a declarat Monica Anisie la postul de radio Itsy Bitsy.

Monica Anisie a adaugat ca ministerul pe care il conduce si-a propus ca in septembrie sa nu mai fie copii fara acces la un dispozitiv, pentru ca lectiile online sa se poata desfasura in condintii optime.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Monica anisie

Articole recomandate

Citeste si despre