Ministrul intermar al Educatiei vrea sa faca schimabari pentru elevi. "Programa scolara extrem de incarcata"

/ / Modificat: 2019-09-04
Ministrul intermar al Educatiei vrea sa faca schimabari pentru elevi.

Ministrul interimar al Educatiei, Daniel Breaz, isi doreste mai multe schimbari pentru elevii din Romania. Aceasta a declarat ca programa scolara ar trebui sa fie modificata, prin eliminarea unor materii sau scazand numarul orelor de curs alocate acestora.

Potrivit ministrului, programa scolara este extrem de incarcata, iar elevii din Romania ar trebui, in schimb, sa fie invatati sa gandeasca.

"Eu ce as vedea, cateva minusuri in invatamantul preuniversitar: in primul rand, o programa scolara extrem de incarcata. In viziunea mea, ar trebui sa fie o programa scolara mult mai putin stufoasa si o programa scolara care sa-i formeze pe tineri, si sa mergem putin in partea cealalta si sa nu mai avem o informare masiva a tinerilor cu tot felul de notiuni, sa mergem mai mult spre o formare a tinerilor, sa-i invatam sa gandeasca.

Aceasta este una dintre probleme datorita faptului ca avem in invatamantul gimnazial programe scolare cu aproximativ 40-43 de ore pe saptamana, ceea ce este extrem, extrem de mult. Trebuie sa gandim o programa scolara care sa-i formeze pe tineri, sa eliminam materiile care practic sunt in plus in momentul de fata, sau cel putin sa scadem numarul de ore la materiile respective, si sa gandim o programa care sa ajute la formarea tanarului," a spus ministrul interimar, intr-un interviu pentru hotnews.ro.

Din cauza programei, elevii risca sa uite informatiile

Ministrul Daniel Breaz este de parere ca aceasta programa stufoasa nu ii ajuta pe elevi, pentru ca exista riscul ca ei sa uite multe din  informatiile primite la curs.

"Daca avem o programa care sa transmita foarte multe informatii tinerilor riscam la un moment dat ca acestia sa aiba un bagaj de cunostinte extrem de vast, iar unele dintre acestea sa fie uitate foarte repede, nemaifiind de actualitate. Eu spun ca este extrem de incarcata facand o comparatie cu ceea ce era in urmă cu 30 de ani," a mai precizat ministrul.  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Programa scolara

Articole recomandate

Citeste si despre